To Δικαστήριο Πάφου απάλλαξε Βγενόπουλο και Μπουλούτα

Και ακύρωσε τα εντάλλματα σύλληψης τους

 

Στην ποινική υπόθεση με αρ. 18567/12 που ήταν σήμερα ορισμένη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αναφορικά με τα αξιόγραφα το Δικαστήριο αποφάσισε επί των προδικαστικών θεμάτων που ήγειραν οι δικηγόροι των Βγενόπουλου και Μπουλούτα και υιοθετήθηκαν από όλους τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει πολλαπλότητα γιατί και στις 3 κατηγορίες του κατηγορητηρίου αποκαλύπτονται περισσότερα του ενός αδικήματα και ότι αυτό το θέμα επηρεάζει τα Βγενόπουλος-300x289δικαιώματα των κατηγορουμένων για δίκαιη δίκη.

bouloutasΈκρινε επίσης ότι δεν μπορεί το θέμα αυτό να θεραπευτεί με τροποποίηση των κατηγορητηρίων, ακύρωσε τα κατηγορητήρια και διέταξε απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Επίσης ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των Βγενόπουλου και Μπουλούτα.Η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα συζητηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα ούτως ώστε να αποφασιστεί ποιο είναι το καταλληλότερο διάβημα που ενδείκνυται.Μεταξύ των επιλογών που υπάρχουν και συζητούνται, είναι η καταχώρηση Έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο που θα ελέγξει την ορθότητα της απόφασης αυτής η οποία αμφισβητείται έντονα καθώς και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Φυσικά όλα τα θέματα θα ξεκαθαρίσουν όταν μελετηθεί το γραπτό κείμενο της απόφασης τις αμέσως προσεχείς ημέρες.