Κύριε Έιντε, μπορώ να σφετεριστώ το σπίτι σας;

Κυβερνώντες,  πολιτικοί και ξένοι διπλωμάτες, μας λένε πως τώρα στις συνομιλίες συζητείται το περιουσιακό

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

και υπάρχουν σκέψεις για μεγάλα χρηματικά ποσά  για αποζημιώσεις.Μάλιστα ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Ειντε, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του στη Ν.Υόρκη πως δεν μπορεί να γνωρίζει το ακριβές ποσό, δηλαδή πόσα δισεκατομμύρια θα στοιχίσει η λύση και πόσα θα χρειαστούν για να αποζημιωθούν οι σφετεριστές χρήστες των ε/κ περιουσιών.Δηλώνει ακόμα πως οι Κύπριοι δεν θα πρεπει να επωμιστούν αυτο το βαρύ «μνημόνιο της λύσης» και έτσι ψάχνει χρηματοδότες . Για την Τουρκία  εναντίον της οποίας   υπάρχουν αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ότι οφείλει να αποζημιώσει  τους ιδιοκτήτες οι οποίοι λόγω της κατοχής δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ή να απολαύσουν  τις περιουσίες τους, δεν κάνει καμιά αναφορά .

Υπάρχουν μας λένε και συναισθηματικές αξίες πέραν του ιδιοκτησιακού. Δηλαδή με τον εποικισμό της η Τουρκία εδώ και 41 χρόνια κατοχής, κατάφερε με τον σφετερισμό να δημιουργήσει και συναισθηματικές αξίες πάνω στις κλεμμένες περιουσίες των Ε/κ. Η Ε.Ε. και οι Ην.Πολιτειες ως οι πιο αναπτυγμένες καπισταλιστικές χώρες και κοινότητες της υφηλίου, στηρίζουν όλη την οικονομία και πολιτική τους πάνω στην ιδιοκτησία.Υπάρχουν,νομοθεσίες και νομολογίες που  στηρίζουν αυτό το ιδιοκτησιακό σύστημα αλλά και διεθνείς συμβάσεις που επιβάλλονται δια ροπάλου για κατοχύρωση και προάσπιση της ιδιωτικής περιουσίας.

Στα μάτια των ηγεμόνων του καπιταλισμού φαίνεται πως η Κύπρος έχει άλλα μέτρα  και η Τουρκία άλλα σταθμά γι’ αυτό και δεν της τρίβουν στη μούρη τις υποχρεώσεις που έχει έναντι των νόμων και του σεβασμού αυτών,που οι ίδιοι οι ηγεμόνες έχουν θεσπίσει και στις πατριδες τους υποχρεώνουν όλους τους πολίτες πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και κατέχοντες, να σέβονται και να εφαρμόζουν.  Οχι μόνο οι πρόσφυγες από την Κερύνεια την Καρπασία , τη Μόρφου και την Αμμόχωστο αλλά όλοι οι Ε/κ, ιδιοκτήτες γης και περιουσίας στα κατεχόμενα από την Τουρκία Κυπριακά έδαφη, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να πάρουν πίσω τις περιουσίες  τους και να τις αξιοποιήσουν όπως αυτοί επιθυμούν. Μπορεί βεβαίως να εξαιρεθούν περιουσίες (και να δωθούν αποζημιώσεις ) εκεί και όπου  έχουν ανεγερθεί ενθεν κακείθεν (κατεχομένων και ελεύθερων περιοχών) μεγάλα έργα, όπως νοσοκομεία, συνοικισμοί, δρόμοι  ή το αεροδρόμιο της Λάρνακας και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.  Ομως κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ερήμην των προσφύγων ή των ιδιοκτητών γης,  τι θα γίνει με την περιουσια τους  την οποία σφετερίζεται η Τουρκία και οι κουβαλητοί από την Ανατολία έποικοι.Ή  ακόμα και Εγγλέζοι, Γερμανοί ή Γάλλοι  που έναντι πινακίου φακής αγόρασαν ως  εξοχικές κατοικίες σπίτια  που ανήκουν σε Ε/Κ.Αυτά όλα είναι κλεμμένα κύριε Έιντε και καλά κάνετε να  υποδείξετε στους τούρκους αξιωματούχους με τους οποίους έχετε συναντήσεις συχνά πυκνά, πως η περιουσία στον κόσμο του καπιταλισμού σας ειναι ιερη σύμφωνα με το ευρωπαίκό και διεθνές δίκαιο και δεν έχετε δικαίωμα να την διαπραγματεύεστε. Σε αντίθετη περίπτωση όλοι οι πρόσφυγες  και ιδιοκτήτες περιουσιών οφείλουν να βγουν στους δρόμους με πίκετ και πλακάτ να έρθουν μέχρι την παγερή Νορβηγία και να αξιώσουν να πάρουν με τη βία -να σφετεριστούν δηλαδή – το δικό σας σπίτι, και τη δική σας περιουσία.Να συγκεντρωθούν έξω από πρεσβείες της Τουρκίας και να αξιώσουν να σφετεριστούν το σπίτι και την περιουσία του Ερντογάν, του Νταβούτογλου , του Μ.Τσαβούσογλου ή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Κέρι.Η’ ακόμα και του φλεγματικού βρετανού πρωθυπουργού Ντ.Κάμερον. Εχουν κάθε δικαίωμα με βάση τη δικής σας λογική και την παράλογη  λογική των αξιωματούχων της Αγκυρας να αξιώσουν επιτακτικά τον σφετερισμό της δικής περιουσίας και ιδιοκτησίας όταν ερήμην  τους και πίσω από τις κλειστές πόρτες, διαπραγματεύεστε τις περιουσίες τους.

Θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια για να ξυπνήσουν  από τον ύπνο του δικαίου του σφακτού όσοι πιστεύουν στα παραμυθιάσματα του κ. Ειντε. Και  να μην επιτρέψουν σε κανέναν σφετεριστή και σε κανέναν ξένο διπλωμάτη να στήσει επιτροπάτα και ξένους επιτροπους που θα αποφασίζουν ποιός δικαιούται το σπίτι ή το χωράφι του και ποιός όχι.