Στις 23 Ιανουαρίου η συνάντηση Γ.Γ. ΑΚΕΛ με τον Μ.Τσαβούσογλου στην Τουρκία

Στις 23 Ιανουαρίου θα γίνει η συνάντηση του Γ.Γ.του ΑΚΕΛ Αντρου Κυριανού με τον Τούρκο ΥΠΕΞΜ.Τσαβούσογλου.Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ στο κρατικό κανάλι  Γ,Γ.ΑΚΕΛ . από την εκπομπή «από μέρα σε μέρα».Οπως είπε, μίλησε σήμερα με τον Μ.Τσαβούσογλου και διευθετήθηκε η συνάντηση.Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν και συναντήσεις με άλλους τούρκους αξιωματούχους  δεν τ απέκλεισε   λέγοντας πως δεν γνωρίζει αν έχει διευθετηθεί κάτι τέτοιο.

Ερωτηθεις σχετικά ανέφερε πως ανάμεσα στα θέματα που θα θέσει το ΑΚΕΛ είναι το ζήτημα των εγγυήσεων, το περιουσιακό ,   καθως και  το ζήτημα των πληθυσμιακών πλειοψηφιών για τα οποία το ΑΚΕΛ διαφωνεί με τις θέσεις της τ/κ πλευράς. Ανέφερε ακόμα πως θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και αν ο ίδιος το ζητησει το ΑΚΕΛ ευχαρίστως θα μεταφέρει στον Τούρκο ΥΠΕΞ μήνυμα του. Ξεκαθάρισε πως η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ  δεν προτιθεται να κάνει παράλληλες  συνομιλίες αλλα θα μεταφέρει τις θέσεις της επίσημης κυβέρνησης και της ε/κ πλευράς καθώς και τις ανησυχίες για ζητήματα που υπάρχει χάσμα απόψεων.

Μεσολαβητής για να διευθετηθεί η συνάντηση ήταν ο Οζντίλ Ναμί.Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ θα συνοδεύεται και από άλλα στελέχη του ΑΚΕΛ.

Να σημειωθεί ότι στις 23 Ιανουαρίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη και η σύνοδος του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός στο οποίο θα συμμετέχουν μετά από πρόσκληση του Εσπεν Μπαρθ Αιντα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης Νικος Αναστασιάδης , ο κατοχικός ηγέτης Μ.Ακιντζί και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Τουρκίας και Βρετανία, Αλέξης Τσίπρας,Α.Νταβούτογλου και Ντ.Κάμερον αντίστοιχα.