Ανεβάζουν τους τόνους οι δύο μονομάχοι στη Ν.Δημοκρατία

Τα τελευταία χιλιόμετρα της πιο εξαντλητικής και επίπονης, εσωκομματικής προεκλογικής κούρσας διανύουν οι δυο μονομάχοι για την ηγεσία της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης και στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τις υποψηφιότητές τους, ανεβάζουν τους τόνους.8ED2AC6D7BB369F1B380E63BB250BCC5

Το κλίμα τις τελευταίες ώρες είναι τεταμένο και τα «καρφιά» των δυο υποψηφίων αρχηγών είναι συνεχή, ενώ στο επίκεντρο είναι η πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο και κατά πόσο κανείς ταυτίζεται ή όχι μαζί της.

Η μάχη δίνεται «πόρτα – πόρτα» και «τηλέφωνο – τηλέφωνο» αυτή τη στιγμή και από τα επιτελεία των δυο υποψηφίων είναι σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού των μελών της ΝΔ.

Η συμμετοχή και το ποσοστό της αποχής αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει και η στάση των 128.000 ψηφοφόρων που στήριξαν στον πρώτο γύρο τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Αδ. Γεωργιάδη που ανήμερα των Θεοφανίων, φωτογραφήθηκαν με τον κ. Μητσοτάκη μετά την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Μάλιστα, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης συναντήθηκαν και κατ’ ιδίαν και συζήτησαν για τον συντονισμό των κινήσεών τους εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής. Και οι δυο μίλησαν σε σύσκεψη με τη συμμετοχή πυρήνων υποστηρικτών του κ. Γεωργιάδη από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι τέθηκαν στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη.

Επίσης, πολλοί εκτιμούν ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν και με κριτήριο ποιος από τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο επιτίθενται με σφοδρότητα και οι δυο.

Στο Βορρά, η στάση του καραμανλικού παράγοντα αφήνει το βαθύ πολιτικό αποτύπωμά της, από τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στηρίζει τον κ. Μεϊμαράκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η ουδετερότητα του έτερου πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η θερμή υποστήριξη του κ. Μητσοτάκη από πολλούς «σαμαρικούς», αλλά και η ενεργοποίηση «μητσοτακικών» θυλάκων σε όλη τη χώρα.

Σε αυτό το κλίμα, οι δυο μονομάχοι εντείνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους, κυρίως συνεντεύξεις, με την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη, όχι τόσο ο ίδιος, αλλά οι υποστηρικτές του.