Εντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Κύπρο

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν σε όλες σχεδόν τις επαρχίες ενώ στην Πάφο  έπληξε λίγο μετά το αόγευμα  τις παραλιακές περιοχές στην Πάφο προκαλώντας ζημιές σε φυτώρια, θερμοκήπια, καταστήματα και κτηνοτροφικά υποστατικά.

epa04069106 A woman struggles with her umbrella as she fights against the strong winds in San Sebastian, Spain, 11 February 2014. According to weather reports, the winds striking the north of the country have reached speeds up to 120 km/h. EPA/LUIS TEJIDO

Αν και λόγω του σκότους οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν πλήρη εικόνα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις κυρίως για να αποκαταστήσει το οδικό δίκτυο από δένδρα που ξεριζώθηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου. Από νωρίς απόγευμα έπνεαν άνεμοι που ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ ενώ γύρω στις 5.30 εκδηλώθηκε ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τις περιοχές της Πάφου των Μανδριών και της Τίμης.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα η πυροσβεστική υπηρεσία είχε κληθεί σε 12 περιπτώσεις να απομακρύνει δένδρα από δρόμους, τσίγκους και διαφημιστικές πινακίδες.
Δέκα κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λάρνακα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που άρχισαν γύρω στις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην πόλη και επαρχία Λάρνακας πνέουν σφοδροί άνεμοι και πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές, βροντές και αστραπές.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για ρίψη δέντρων και διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους.

Σε συνεργασία με την Αστυνομία καταβάλλονται προσπάθειες για καθαρισμό των δρόμων.

Στο μεταξύ και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου επικρατούν έντονες καιρικές συνθήκες, ωστόσο σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί οποιοδήποτε περιστατικό για ζημιές.

Στη Λεμεσό

Σε 15 κλήσεις έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεμεσού για απομάκρυνση κυρίως δέντρων που αποκόπηκαν λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν από το απόγευμα.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται παραλιακά από την περιοχή της κοινότητας Τραχωνίου μέχρι και τη Γερμασόγεια.

Από τους ανέμους  ξεριζώθηκαν δέντρα και έπεσαν σε δρόμους αλλά και σταθμευμένα οχήματα – χωρίς να υπάρξει οποιοσδήποτε τραυματισμός .Πολλοί δρόμοι είναι διάσπαρτοι με διάφορα  υλικά, όπως μεταλλικά πάνελ οροφής και πινακίδες.

Στη Λευκωσία έπνεαν σφοδροί άνεμοι κυρίως στις περιοχές Λατσιών και Δαλιού ενώ καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω κατολισθήσεων πετρών, έχουν καταστεί επικίνδυνοι οι ακόλουθοι δρόμοι: Κακοπετριάς-Pinewood-Πεδουλά και
Κύκκου -Κάμπου.

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί που τους χρησιμοποιούν προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επίσης, ο αυτοκινητόδρομο Πύλας – Λάρνακας, ο οποίος είχε κλείσει για την κυκλοφορία λόγω πτώσης δέντρου, έχει ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά.