Περδίκης: «Συμπεριφορές Βουλευτών και πολιτικών κατέστησαν την πολιτική ζωή χειρότερη από γουμά»

Συμπεριφορές Βουλευτών και πολιτικών με την ανοχή των υπολοίπων κατέστησαν την πολιτική ζωή “χειρότερη από γουμά”, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, κάνοντας επίσης λόγο για εμμονές της Κυβέρνησης σε ΑΗΚ, CYTA, ωράριο καταστημάτων που μολύνουν των καλό κλίμα και παραβλάπτουν την Οικονομία.528308_3528159605736_1324583376_3238267_701163613_n

“Παρακολουθούμε με ανησυχία ακόμα ένα επεισόδιο από το σήριαλ των συμπεριφορών Βουλευτών που διασύρουν ακόμα περισσότερο το κύρος της Βουλής και των πολιτικών στη χώρα και απογοητεύουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες”, ανέφερε ο κ. Περδίκης.

“Ως Κίνημα Οικολόγων είχαμε θέσει από το 2005 θέμα βουλευτικής ασυλίας για τον τρόπο που κάποιες Βουλευτές και αξιωματούχοι του κράτους ερμηνεύουν τα δικαιώματα που προκύπτουν από τη βουλευτική και πολιτική ασυλία”, είπε, δηλώνοντας ότι οι Οικολόγοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει με νομοθεσία και ακρίβεια να καθοριστεί το εύρος και το είδος της βουλευτικής ασυλίας.

“Δυστυχώς έχουν κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία πολιτικά κόμματα, εξουσία και όλα αυτά τα χρόνια πολιτικοί εκμεταλλεύτηκαν την ασάφεια με τις εκάστοτε πειθιακές ερμηνείες του Γενικού Εισαγγελέα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα είναι οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ και υπενθυμίζοντας ότι πριν λίγα χρόνια επικαλέστηκε την ασυλία στα γεγονότα του Μαρί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Θεωρούμε ότι πρέπει το θέμα της ασυλίας πρέπει να τεθεί σε ένα νέο, πιο αυστηρό, πιο σύγχρονο και συγκεκριμένο πλαίσιο”, συνέχισε αναφέροντας ότι η θέση πως θα τους κρίνει ο λαός που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο Γενικός Εισαγγελέας “για εμάς δεν είναι επαρκής”.

“Οπως έχουν καταλήξει τα πράγματα και όπως συμπεριφέρονται κάποιοι πολιτικοί με την ανοχή των υπολοίπων, η ζωή και η ευρύτερη πολιτική ζωή έχει καταστεί χειρότερη και από γουμά”, συμπλήρωσε εκφράζοντας λύπη.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο των καταστημάτων και τους ημικρατικούς οργανισμούς ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι οι ιδεολογικές εμμονές της Κυβέρνησης οδηγούν σε περιπέτειες την αγορά του λιανικού εμπορίου και τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Πρόσθεσε ότι είναι πλέον φανερό ότι οι ιδεολογικές εμμονές της Κυβέρνησης κατευθύνουν πολιτικές που δημιουργούν κοινωνικές αναταραχές και προβλήματα σε υγιείς τομείς της οικονομίας.

Ανέφερε ότι “αυτήν την εποχή ζούμε με ένταση σε δύο επίπεδα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής εμμονής” και εξήγησε ότι το πρώτο αφορά τις παλινδρομήσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον των δύο μεγάλων ημικρατικών οργανισμών (ΑΗΚ και CYTA).

Εξέφρασε τη θέση ότι η Κυβέρνηση επέλεξε αντί να επιταχύνει τις διαδικασίες εξυγίανσης και αποκομματικοποίησης των δύο οργανισμών, να επιμένει σε δρόμους που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση και τελικά την καταστροφή τους.

“Οι εργαζόμενοι και η οικονομία παραμένουν σε κατάσταση αναταραχής και ανησυχίας” ενώ την ίδια ώρα η απόφαση της Κυβέρνησης να απευθυνθεί και πάλι στο Ανώτατο Δικαστήριο ανατρέποντας δεδομένες ισορροπίες μεταξύ Βουλής και Κυβέρνησης για τα θέματα των ωραρίων των καταστημάτων, οδηγεί σε θεσμικές αναταραχές, με αποτέλεσμα να εμπεδώνεται μια λογική ανομίας και παρανομίας που ανατρέπει το οποιοδήποτε θετικό κλίμα δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες.

“Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της Κυβέρνησης και η προώθηση συγκρουσιακών πολιτικών μολύνουν το καλό οικονομικό κλίμα και δημιουργούν ανησυχίες και δικαιολογημένο προβληματισμό”. κατέληξε.