Τον Απρίλη ξεκινούν τα έργα για τη μαρίνα Αγίας Νάπας

Μέσα στον Απρίλη αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής  της μαρίνας στην Αγία Νάπα καθώς οι  προσφορές για τα λιμενικά έργα  λήγουν στις 15/2/2016. Ενδιαφέρον  για τα έργα ειδεικνύουν  Κυπριακές και ξένες εταιρείες, αλλά και συνδυασμός των δύο, υπό μορφή κοινοπραξίας. 473Η προσφορά υπολογίζεται ότι θα κατακυρωθεί στον επιτυχόντα προσφοροδιότη γύρω στις 30/03/2016 και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο 2016.Η εταιρεία, Μ.Μ. Μακρόνησος Μαρίνα Λτδ, έχει στην κατοχή της όλες τις αναγκαίες άδειες και υπέβαλε αναθεωρημένα πολεοδομικά σχέδια στις αρμόδιες αρχές, ώστε να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό τα επιπρόσθετα κίνητρα που έχουν δοθεί στην ανάπτυξη των Μαρίνων.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μαρίνας θα δημιουργηθούν 800 θέσεις εργασίας και άλλες 350 θέσεις για τη λειτουργία της.Η  μαρίνα της Αγίας Νάπας, ή Makronisos Marina όπως έχει ονομαστεί θα βρίσκεται σε ένα εμβαδόν 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, ελικοδρόμιο, yacht club και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, θα δημιουργηθεί μια μαρίνα, ανάλογη της οποίας δεν υπάρχει ούτε στην Μύκονο, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε ο Αιγύπτιος επενδυτής.

Στόχος όπως αναφέρουν οι επενδυτές του έργου, είναι να δημιουργηθούν υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά.marina-ayia-napa1

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν 450 αγκυροβόλια για σκάφη από 6-60 μέτρα, ενώ σε ειδικό χώρο θα μπορούν να φιλοξενούνται άλλα 150 σκάφη για σκοπούς επιδιόρθωσης ή και στάθμευσης.

Σε ότι αφορά την οικιστική ανάπτυξη θα υπάρχουν 30 πολυτελέστατες βίλες, καθώς επίσης και 25όροφη πολυκατοικία με 68 πολυτελή διαμερίσματα, με θέα την θάλασσα.

Εντυπωσιακό θα είναι και το ημικύκλιο εμπορικό κέντρο με εμβαδόν 5000 τετραγωνικών μέτρων το οποίο σχεδιαστικά προσομοιάζει με αλιευτικό καταφύγιο ελληνικού νησιού. Θα προσφέρει και σειρά επιλογών για φαγητό, διασκέδαση αλλά και χώρους ευεξίας.

Το έργο θα ολοκληρωθεί  σε τρεις φάσεις:

1η φάση: Το έργο της μαρίνας και των υποδομών
2η φάση: Το εμπορικό κέντρο και άλλες συναφείς υπηρεσίες
3η φάση: Η κατασκευή των κατοικιών και άλλων οικιστικών κτηρίων
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία περίπου χρόνια.

Το καλύτερο τουριστικό θέρετρο

Εξάλλου σε πρόσφατη γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγία Νάπας, ο δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ενημερώθηκε πλήρως  για το έργο από τον CEO της Κοινοπραξίας «Μακρόνησος Μαρίνα» Σταύρο Καραμοντάνη, καθώς και για την συμφωνία που   υπεγράφη μεταξύ του επενδυτικού ομίλου του οποίου ηγείται ο Αιγύπτιος επενδυτής στην κατασκευή της Μαρίνας Αγίας Νάπας και της Κοινοπραξίας «Μακρόνησος Μαρίνα» .

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καρούσος δήλωσε ότι «χαιρετίζει το γεγονός αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο μετά το κούρεμα το Μάρτιο του 2013,” το οποίο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την Αγία Νάπα, την Επαρχία Αμμοχώστου και ολόκληρη την Κύπρο, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να καταστεί η Αγία Νάπα το καλύτερο Μεσογειακό Τουριστικό Θέρετρο».