ΑΗΚ:Οι Τουρκοκύπριοι θα χρεωθούν κανονικά το ρεύμα

Η ΑΗΚ διαβεβαιώνει ότι το ρεύμα που παρέχεται στα κατεχόμενα από την Πρωτοχρονιά θα χρεωθεί κανονικά και θα καταβληθεί από τους Τουρκοκύπριους.CNA_M0679a99ac5044d38a01fec53f928c2c6

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου Θεοφανίδου είπε πως η ισχύς που παρέχεται στα κατεχόμενα είναι της τάξης του 10 μεγαβάτ, και είναι ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται.

Σχετικά με την τιμολόγηση της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, η κ. Παπαδοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι υπολογισμοί και όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις έτσι ώστε να μην περιέχονται οι οποιεσδήποτε διεπιδοτήσεις, δηλαδή, όπως εξήγησε, δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε προνομοιακή μεταχείριση.

“Θα χρεωθούν με το άθροισμα και των σταθερών και των μεταβλητών κόστων, δηλαδή το κόστος καυσίμου, ρίπων κλπ, όπως λαμβάνονται υπόψη για όλους τους πελάτες της ΑΗΚ. Η ΑΗΚ θα πληρωθεί κανονικά και οι χρεώσεις θα είναι σε συνεννόηση με τους Τ/κ και τη σύμφωνο γνώμη της ΡΑΕΚ”, κατέληξε.

Πρόβλημα σε ατμολέβητα στο σταθμό παραγωγής ενέργειας κοντά στον Άγιο Επίκτητο της κατεχόμενης Κερύνειας ανάγκασε την λεγόμενη αρχή ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα να απευθυνθεί στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου το περασμένο Σάββατο για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο “πρόεδρος” της Ισμέτ Ακίμ.

Σύμφωνα με δηλώσεις  του εξαιτίας αυτού του προβλήματος  μεγάλες περιοχές στα κατεχόμενα βυθίστηκαν  στο σκοτάδι και για το λόγο αυτό συνδέθηκαν γύρω στις 1831 το Σάββατο μέχρι να επιδιορθωθεί το πρόβλημα στον ατμολέβητα, κάτι που έγινε στις 11 μμ. Μεταξύ αυτών των ωρών, είπε, διοχετεύτηκε ηλεκτρισμός 8-20 μεγαβάτ από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα. Πρόσθεσε ότι τα δύο συστήματα παρέμειναν ενωμένα το Σαββατοκύριακο, ώστε σε περίπτωση που υπήρχε και πάλι πρόβλημα στα κατεχόμενα να διοχετευτεί εκ νέου ηλεκτρισμός. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ακίμ δεν σημειώθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες πληρωμής του ρεύματος που λήφθηκε από την ΑΗΚ δεν έχουν συζητηθεί ακόμη αλλά σίγουρα θα γίνει η πληρωμή και επί τούτου δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο δεν θα εμπλακεί στο θέμα.