Τρέχουμε στη Ρωσία μόνο όταν μας απειλούν οι δολιοφθορείς «συμμάχοι»

 

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Ειναι σύνηθες φαινόμενο.Για αλλα να κλαίνε οι λαοί και για άλλα να τυρβάζουν οι κυβερνήσεις. Ετσι βλέπουμε σήμερα την Κύπρο και την Ελλάδα να σέρνονται πίσω από τα φουστάνια και τα καφτάνια της υποκρίτριας Ε.Ε.και της ναυαρχίδας αυτής Γερμανίας  και να υποστηρίζουν τη συνέχιση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας .Επειδή αρνείται να θυματοποιήσει τους Ρώσους  και τους Ουκρανους από τη λαίλαπα των νεοναζί που πραξικοπηματικά κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο και βουλιάζουν τη χώρα μέσα στο βούρκο και τη  διαφθορά σε βάρος του ουκρανικού λαού.Ενα ενδεικτικό δείγμα γραφής ο καυγάς που ξέσπασε στους κόλπους της κυβέρνησης Ποροσένκο μεταξύ του  Υπουργού Εσωτερικών Αβάκοφ  και  του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι – νυν κυβερνήτη μιας επαρχίας στρατηγικής σημασίας στην Ουκρανία κατα τη διάρκεια σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών στις 16 του Δεκέβρη. Με τον πρώτο να κατηγορεί  το άλλον κλέφτη και απατεώνα και τον δεύτερο  να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ηγείται της διαφθοράς στη χώρα.Τέτοια περιστατικά όμως η ΕΕ δεν τα βλέπει ούτε και τα ακούει.Αλλωστε μαζί με την ΝΑΤΟϊκή και κολλητή της φιλενάδα τις ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις εκάστοτε πορτοκαλί και κάθε είδους απόχρωσης «επαναστάσεων» -πραξικοπημάτων για να αλλοιώσουν τη βούληση λαών σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και να περικυκλωσουν τη Ρωσία όπου σε χώρες δορυφόρους  τους  στήνουν ΝΑΤΟϊκα «οδοφράγματα»που σημαδευουν τη Μόσχα.

Η Ρωσία από της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατιας,  ήταν και παραμένει το αποκούμπι της Κύπρου και η χώρα που πάντοτε έσπευδε να  βοηθήσει το νησί μας όταν κινδύνευε  από την επιδρομική πολιτική της Τουρκίας και τους γνωστότατους    δολιοφθορείς «συμμάχους» μας καθότι ίσχυε και ισχύει δυστυχώς  ακόμα το δόγμα «ανήκομεν στη Δύση  και ας τρώγωμεν πέτρες».Ετσι στην σύγχρονη ιστορία μας δεν φάγαμε μόνο πέτρες αλλά και πετριές.Πύρ και  σίδηρο,πραξικόπημα, εισβολή, κατοχή, εποικισμό, και δόλια σχέδια made in USA και πολλά άλλα. Τη δεκαετία του 1960 με τα γνωστά Δεκεμβριανά και τις προβοκατόρικες ενέργειες της Τουρκίας , που οδήγησαν τον Αυγουστο του 1964 στους βομβαρδισμούς  της Τουρκίας   στην Τηλλυρία καίγοντας με βόμβες ναπάλμ ανθρώπους και χωριά  ,  ήταν η Ρωσία που απείλησε ευθέως τον Ινονού πως θα εισβάλει στην Τουρκία σε περίπτωση που εκτελούσε εισβολή κατα  της  Κύπρου.Ηταν η Ρωσία που με προθυμία αγόραζε τα κυπριακά προϊόντα όταν  έμεναν στα αζήτητα εξαιτίας τιμωρητικών μέτρων κατά του Προέδρου της Κ.Δ.Αρχιεπισκόπου Μακαρίου επειδή απέρριπτε τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και αναζήτησε συμμαχίες στο Κινημα των Αδεσμεύτων. Και ήταν η Ρωσία που προειδοποιούσε πριν από τον Ιούλη του 1974  πως θα γίνει πραξικόπημα στην Κύπρο με τις ευλογίες της χούντας των Αθηνών, των στρατιωτικών της Αγκυρας  και του εγκληματία πολέμου Χένρυ Κίσσιγκερ τότε ΥΠΕΞ  της Αστερόεσσας.Και ήταν η Ρωσία που εμπόδισε με το στιβαρό «όχι» της τον  τότε ανάλγητο Γ.Γ. του ΟΗΕ  Κόφι Ανάν ο οποίος ήθελε να τιμωρήσει  τους ε/κ για το «όχι»  τους στο εκτρωματικό του σχέδιο τον Απρίλη  το 2004 με την ακύρωση των ψηφισμάτων του Σ.Ασφαλείας και της Γ.Σ. του ΟΗΕ. Ψηφίσματα που καταδίκαζαν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και το στιγμάτιζαν μιας και δια παντώς ως υποτελές μόρφωμα στην  Τουρκία με απαγορευτικές ρήτρες προς τα μέλη του να μην αναγνωριστεί από κανένα κράτος.Και είναι μόνο η Ρωσία σημερα που αρνείται να μεταβεί στα κατεχόμενα και να συναντήσει τον κατοχικό ηγετη Μ.Ακντζί τηρώντας ευλαβικά και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ  και τις αρχές διεθούς δικαίου και νομιμότητας που διέπουν την εξωτερική της πολιτική.

Σήμερα Κύπρος και Ελλάδα ενώ υπερηφανεύονται για την σωστή εξωτερική τους πολιτική γλείφουν τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και τα εγκληματικά παρακλάδια τους Eurogoup, ΔΝΤ και άλλα επιτροπάτα, που βάλθηκαν να ρουφήξουν  κάθε οικονομικό πόρο και περιουσία  αυτών των χωρών.Κόντρα στη βούληση των λαών τους οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας ευλογούν  και συνδράμουν με τη ψήφο τους  τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.Και ας χρεωκοπούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας με τα προϊόντα τους να καταλήγουν στις χωματερές και να επαιτούν χορηγίες ψίχουλα από την Ε.Ε.. Και δεν μένουν ως εδώ. Είδαμε μόλις πρόσφατα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να χαριεντίζεται στη διάρκεια  της επίσημης επίσκεψης του στο Κίεβο  με τον προστάτη των νεοναζί “πρόεδρο” της Ουκρανίας Ποροσένκο.Είδαμε και στελέχη της δηθεν αριστερης Ελληνικής κυβέρνησης να φλερτάρουν ξεδιάντροπα με τους  διεφθαρμένους ηγέτες του Κιέβου.  Και ενώ οι  τουριστικοί μας πράκτορες και οι ξενοδόχοι μας τρίβουν τα χέρια και αναμένουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία εξαιτίας των αιματηρών γεγονότων στη Μεση Ανατολή,( θάνατος σου η ζωή μου)  οι Ρώσοι τουρίστες με προορισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο  δεινοπαθούν  στα Προξενεία και στις πρεσβείες μας από τις άθλιες διαδικασίες της Συνθήκης Σένγκεν, που μόνο προβλήματα και όχι προστασία  προσφέρει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης  με την Γερμανια να κρατεί τη Ρομφαία των τιμωρητικών μέτρων  και να κουτσουρεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα των ευρωπαϊκών χωρών.

Ολο και περισσότερο με ένα πρωτοφανή πολιτκό μαζοχισμό στρεφόμαστε σε εκείνους τους λεγόμενους συμμάχους μας που μόνο κακά είδαμε και πάθαμε από δαύτους. Τις ΗΠΑ που 42 χρόνια μετά την τούρκικη εισβολή δεν μπόρεσαν να προφέρουν έστω και μια λέξη κατά της συνεχιζόμενης τούρκικης κατοχή.Αντίθετα κανακεύουν  την Τουρκία και υποδαυλίζουν τον επεκτατισμό της.  Την Βρετανία που όχι μόνο αρνήθηκε σκαιότατα να προστατεύσει  την Κύπρο από την βάρβαρη τούρκικη εισβολή ως εγγυήτρια δυναμη άλλα εκανε  και πλάτες στα μεχμετζίκ και τους Αττίλες ένα και δύο.Μέχρι σήμερα μας κουνάει το δάκτυλο θεωρώντας πως οι βασεις που κατέχει στο Ακρωτήρι και τη Δεκελεια είναι δικά της εδάφη  και εξακολουθει να μην δίνει ουτε ένα σεντ από τα  εκατομμύρια  που χρωστεί ως ενοίκια. Και δεν περιορίζεται μόνο στο να υποσκάφτει την Κυπριακή Δημοκρατία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, συμπεριφέρεται και ως νταβατζής παραχωρώντας τις βάσεις στην Κύπρο  σε κάθε άλλη Νατοϊκή χώρα που θέλει να βομβαρδίσει γειτονικές μας χώρες.

Ακούνε οι κυβερνώντες μας τα ψεύτικα και παραφουσκωμένα από υποκρισία λόγια των δηθεν συμμάχων και αντί να θυμώνουν τρέχουν σαν πειθήνια σκυλάκια τερριέ να μαζέψουν τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι τους.

Γυρίζουμε την πλάτη στη Ρωσία και τρέχουμε μόνο να της κτυπήσουμε την πόρτα για βοήθεια  όταν οι λεγόμενοι εταίροι και συμμάχοι μας αρχίζουν να θετουν σε εφαρμογή τα υποχθόνια σχέδια τους σε βάρος της Κύπρου και μας κουνούν απειλητικά το δάκτυλο με την αυθάδεια του «ποίοι είστε εσείς που θα τα βάλετε με την Τουρκία».

Αλλο όμως οι κυβερνησεις και άλλο οι λαοί.Και ο λαός της Κύπρου δεν είναι μόνο τωρα που στρέφει το βλέμμα του προς την φίλη χώρα Ρωσία και ευελπιστεί πως κάποτε θα ξυπνήσουν και οι κυβερνήσεις και θα ξεχωρίσουν τους πραγματικούς φίλους από τους εχθρούς. Και δεν θα συμπεριφέρονται απένταντι στη Ρωσια μονόπλευρα και συμφεροντολογικά και όποτε την έχουν ανάγκη.