Παραμονή Πρωτοχρονιάς διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους έξω από την Πρίνος Λαχαναγορά Λάρνακας

Εξω από το κατάστημα ΠΡΙΝΟΣ Λαχαναγορά  της Λάρνακας αυτή τη φορά ,βρέθηκαν pictureκαι σήμερα  οι εργαζόμενοι, παραμονή Πρωτοχρονιάς  οι οποίοι απολύθηκαν πριν δύο περίπου μήνες από τον όμιλο εταιρειών Πρίνος Λαχαναγορά και Agromarkets Ltd, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους  όπως τόνιζαν οι ίδιοι .

Κάτω από το ψιλόβροχο και το τσουκτερό κρύο να τους πιρουνίζει τα κόκκαλα,  οι εργζόμενοι  διαμαρτύρονταν  επειδή η διεύθυνση όχι μόνο  τους απόλυσε χωρίς προειδοποίηση ύστερα από 15 χρόνια υπηρεσία,  αλλά  τους χρωστεί μισθούς και άλλα ωφελήματα. Το αποκορύφωμα όπως τόνιζαν  είναι ότι ενώ αυτούς 20151231_120809_resizedτους πέταξαν στο δρόμο με το δικαιολογητικό πως δεν έχουν χρήματα  η  διευθυνση διοργανώνει  δεξιώσεις, πάρτι  και εκδηλώσεις  επίδειξης.

Την ωρα που οι απεργοί διαδήλωναν  έξω   στο δρόμο,   εντός του καταστήματος η διεύθυνση διοργάνωνε  γιορταστική εκδήλωση με ζωντανή  απευθείας μετάδοση από τοπικό σταθμό της Λάρνακας.Πολλοί ήταν οι περαστικοί που ενδιαφέρθηκαν  και εκδήλωναν τη συμπαράσταση τους.. Με πίκετ που έγραφαν «κ. Λόρδο είμαι απλήρωτος»  και δώστε μας τα ωφελήματα μας»  οι απεργοί διαδήλωναν ειρηνικά μέχρι το μεσημέρι.

Ενα πίκετ στο οποίο αναγράφετο « απειλές + εκδηλώσεις = ; προκάλεσε την περιέργεια των διερχομένων και όταν ρωτήθηκαν ένας εκ των απεργών ανέφερε πως η διεύθυνση τους προειδοποίησε μέσω δικηγόρων πως θα κινηθούν με αγωγές εναντίον τους γιατί διαμαρτύρονται.

«Η απεργία είναι ιερό εργαλείο ανέφεραν άλλοι επηρεαζόμενοι και κανένας δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να διαμαρτυρηθούμε .Διεκδικουμε ειρηνικά αυτα που σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο είναι κατοχρωμενα και τα δικαιούμαστε..»

Να υπενθυμίσουμε πως σε παρόμοια απεργία διαμαρτυρίας κατήλθαν οι εργαζόμενοι απολυμένοι και μη από την Πρίνος Λαχαναγορά και Agromarkets Ltd   και την  παραμονή των Χριστουγέννων  έξω από το το κατάστημα Πρινος Λαχαναγορά στην οδό Προδρόμου στη Λευκωσία   .