Με χαρακτηρισμούς και ύβρεις για κτηνοβασίες συνοδεύτηκε η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα

Της Συρίας έγινε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο  όταν ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά την τοποθέτησή του για το σύμφωνο συμβίωσης, χρησιμοποιώντας χυδαίαamiras_1 επιχειρήματα για να απαντήσει σε τοποθετήσεις, που ο ίδιος θεωρεί ομοφοβικές, είπε με τον πλέον υβριστικό τρόπο ότι “αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη, ενδεχομένως ο γκέι να κατηγορηθεί για κτηνοβασία”.

Ειδικότερα, προκειμένου να απαντήσει σε παλαιότερη τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, που χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους», προτίμησε να προσχωρήσει σε μια ακραία και καθυβριστική λογική.

«Οσο για τον Καμμένο και το εξαπτέρυγό του, τον Κατσίκη, έχουν ένα δίκιο! Αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη, ενδεχομένως ο γκέι να κατηγορηθεί για κτηνοβασία…» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού, ενώ συνέχισε, αφιερώνοντας το υπόλοιπο της ομιλίας του στον «μουλά Ομάρ Αμβρόσιο».

Η φράση του κ. Αμυρά δεν έγινε αντιληπτή από τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη, με αποτέλεσμα να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Κατσίκη, που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού.

«Είπε ότι εγώ ως εξαπτέρυγο του Καμμένου αν συνευρεθώ με ομοφυλόφιλο θα κατηγορηθεί ο ομοφυλόφιλος για κτηνοβασία» εξήγησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, για να συνεχίσει: «Καταγγέλλω ότι υπάρχει βουλευτής – πολιτικός αλήτης και αυτός είναι ο κ. Αμυράς. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε».

Ο κ. Λαμπρούλης ζήτησε από τον κ. Κατσίκη να ανακαλέσει, όχι όμως και από τον κ. Αμυρά που, λαμβάνοντας και πάλι το λόγο, είπε: «Για να σε αποκαλεί αλήτη ο ομοφοβικός Κατσίκης κάτι κάνεις καλά»

Με το σύμβολο των ομοφυλόφιλων στο πέτο εμφανίστηκε στο βήμα της Ολομέλειας την Τρίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να υποστηρίξει τις προωθούμενες διατάξεις για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου!

Ο υπουργός Οικονομικών ξεδίπλωσε μέρος από την ιδεολογία της Αριστεράς αλλά και της εσωκομματικής ομάδας των 53 στην οποία ανήκει.

«Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην αριστερά και στις αρχές του φιλελευθερισμού» είπε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος για να εξηγήσει: «έχω ακούσει απαξιωτικές κριτικές για τον Πάνο Λάμπρου γιατί υπερασπίζεται φιλελεύθερες αρχές, όπως ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους, το τεκμήριο της αθωότητας. Ο σύντροφος Λάμπρου και οι άλλοι του δικτύου έσωσαν την παρτίδα όταν οι φιλελεύθεροι σφύριζαν αδιάφορα».

«Το ελληνικό κράτος -το φιλελεύθερο κράτος- δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση. Δεν μπορεί να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Ο ρατσισμός που τον βλέπουμε καθημερινά είναι γιατί εκ των προτέρων τους έχει στιγματίσει το κράτος. Ελπίζω με αυτό το νομοσχέδιο να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Το κράτος πρέπει να είναι φιλελεύθερο και εμείς οι αριστεροί θα κάνουμε την πραγματική μας δουλειά για εμβάθυνση των δικαιωμάτων»