Η πρώτη ποινική υπόθεση με κατηγορούμενους πρώην στελέχη της Λαϊκής

H  πρώτη ποινική υπόθεση μετά την κατάρρευση  και το κλείσιμο της Λαϊκής με κατηγορούμενους πρώην στελέχη της καταχωρήθηκε  σήμερα στο δικαστήριο.CNA_Fcc43701a42104f37917fbd6e1cc99ccdΗ υπόθεση καταχωρίθηκε λίγο μετά το μεσημέρι ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο όρισε την 15η Φεβρουαρίου ως ημέρα για παραπομπή των 4 κατηγορουμένων ενώπιον του κακουργιοδικείου.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων βρίσκονται 4 πρώην στενοί συνεργάτες του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Μαρφίν Λαϊκής Ανδρέα Βγενόπουλου.

Πρόκειται για τους:

Ευθύμιος Μπουλούτα – Διευθύνων Σύμβουλος ΜΙG
Μάρκος Φόρος – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Νεοκλής Λυσάνδρου- Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Κουννής – Μέλος Δ.Σ Λαϊκής Τράπεζας
Οι κατηγορίες που βαραίνουν τα 4 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη, αφορούν 9 μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2011. Σύμφωνα με τη διερεύνηση προκύπτει ότι δεν δηλώθηκε, ως υπήρχε υποχρέωση μείωση της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Πάντως το περασμένο Σεπτέμβριο Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας αρνήθηκαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση, στο πλαίσιο της ανάκρισης τους δυνάμει δικαστικής συνδρομής της Δημοκρατίας στις Ελληνικές αρχές. Επικαλέστηκαν διάφορες προφάσεις ενώ κίνησαν παράλληλα δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να μπλοκάρουν το αίτημα της δικαστικής συνδρομής.

Να σημειώσουμε ότι πριν μια περίπου βδομάδα οΑ.Βγενόπουλος δήλωνε με γραπτή δήλωση του ότι πριν το τέλος του 2015 θα εκδοθεί η απόφαση διεθνούς δικαστηρίου εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας