Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης στο β΄ γύρο των εκλογών στη Ν.Δημοκρατία

Οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι δύο «μονομάχοι» που θα αναμετρηθούν στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου. Ο κ. Μεϊμαράκης εξασφάλισε «καθαρή» πρωτιά meimarakis-mitsotakisστον πρώτο γύρο των  εκλογών  του κόμματος με ποσοστό που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 40%. Με δήλωσή του αργά το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να δώσει το «παρών» στο β’ γύρο της κούρσας ηγεσίας. Ρευστή, όμως, παραμένει η διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψήφιους –κάτι το οποίο θα καθορίσει τον επόμενο γύρο των εκλογών.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες. Σύμφωνα με το Mega Ελλάδος , ο κ. Μεϊμαράκης είπε  ότι «αυτή η μαζική συμμετοχή είναι απάντηση στην κυβερνητική πολιτική από την οποία δεν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες».

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 30% των ψήφων ενώ τρίτος είναι τελικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης «τερμάτισε» τελευταίος, με μονοψήφιο ποσοστό. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Mega συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη ήδη διαρρέουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ σκοπεύει να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη στον επόμενο γύρο.
Την πρόθεσή του να συνεχίσει να εργάζεται για μια ενωμένη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, ο κ. Τζιτζικώστας κράτησε τα «χαρτιά» του κλειστά και δεν ανέφερε τίποτα για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον επόμενο γύρο. Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Τζιτζικώστας πιθανώς να περιμένει να δει τη διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψήφιους και μετά να τοποθετηθεί.

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα το πρωί τις Δευτέρας.
 Ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου
«Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία. Άρα, θα πρέπει να προσέλθουμε ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου» δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε δηλώσεις του μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι έως τότε συνιστά ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση.