Οι 28 της Ε.Ε. υπέρ της συνέχισης των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

Πλήρως εναρμοσμένα με την πολιτική της Ουασιγκτον και της ελίτ των Βρυξελλών, τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, η οποία διαχρονικά τυγχάνει τη στήριξη της  Ρωσίας ,  έδωσαν το πράσινο φως την Παρασκευή για την παράταση europska_unia_899001668για επιπλέον 6 μήνες των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εμπλοκής της Μόσχας στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, γνωστοποίησαν πηγές της ΕΕ και διπλωμάτες.

Η Ιταλία ζήτησε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να συζητήσουν σχετικά με αυτές τις κυρώσεις, που πλήττουν στο σύνολό της την ρωσική οικονομία, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα.

Ωστόσο η απόφαση λήφθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης σε επίπεδο Πρεσβευτών, μετά τη Σύνοδο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η απόφαση θα καταστεί οριστική στις 13.00 ώρα Κύπρου τη Δευτέρα εκτός εάν κάποιο κράτος μέλος της Ένωσης τροποποιήσει την θέση του και εγείρει εγγράφως αντιρρήσεις.

Η πολιτική αυτή της Ε.Ε. εχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία εκατομμύρια αγρότες και κτηνοτρόφους  των χωρών μελών των οποίων τα προϊόντα παραμένουν αδιάθετα με εκατομμύρια ζημιές.