Συνεχίζεται η αναστάτωση στην αγορά για εκκαθάριση άλλων δύο εταιρειών του Ομίλου Πρίνος-Agromarkets

 

Aλλες δύο αιτήσεις για διάλυση και εκκαθάριση δύο ακόμη εταιρειων του Ομίλου Πρίνος Λαχαναγορά και Αgromarkets Ltd έχουν καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και αυτό έχει προκαλέσει νέα αναστάτωση στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο.DSC02638-profile

Συγκεκριμένα :

Σύμφωνα με την αίτηση αρ.127/2015, αναφορικά με την Εταιρεία ΠΡΙΝΟΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΛΤΔ εκ Πίπης Πυργά ,7648, Λάρνακας και σύμφωνα με των Περι Εταιρειών Νόμο, δίνεται ειδοποιηση ότι η Agromarkets Ltd από τη Λευκωσία καταχώρισε στις 6/11/15 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, αίτηση με την οποία εξαιτείται διάταγμα του δικαστηρίου για διάλυση και εκκαθάριση της πιο πάνω εταιρείας από το δικαστήριο.Δίνεται επίσης ειδοποίηση ότι η πιο πάνω αιτηση έχει οριστεί για ακρόαση στις 24 /2/2016.

Επίσης σύμφωνα με άλλη αίτηση αρ.129/2015 αναφορικά με την εταιρεία Αgromarkets (LARNACA ) Ltd, εκ Πίπης Πυργά ,7648,Λάρνακα και αναφορικά με τον Περι Εταιρειων Νομων , δίνεται ειδοποιηση ότι η εταιρεία Αgromarkets Ltd από τη Λευκωσία καταχώρισε στις 6/11/2015 στο επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αίτηση με την οποία εξαιτείται διάταγμα του δικαστηρίου για διάλυση και εκκαθάριση της πιο πάνω εταιρειας από το δικαστήριο.Γνωστοποιείται επίσης ότι η πιο πάνω αίτηση έχει οριστεί για ακρόαση στις 16/3/2016

Οι πιο πάνω εταιρείες ως θυγατρικές της Αgromarkets που είναι η μητρική εταιρεία, εργοδοτούν μία πλειάδα εργαζομένων οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους ενώ τροφοδοτούν την αγορά με τεράστιες ποστότητες φρούτων, λαχανικών, φθαρτών και άλλων προϊόντων όπως τυροκομικά, αλλαντικά και άλλα είδη ντόπια και εισαγόμενα.

Πάντως είναι άγνωστο πότε θα πάρει τέλος αυτή η δικαστική διαμάχη για την έκβαση της οποίας επιδεικνύεται μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από πλευράς πιστωτών και  προμηθευτών αλλά κυρίως από πλευράς εργαζομένων καθότι τον τελευταίο καιρό έχει απολυθεί ένας μεγάλος αριθμός εξαιτίας αυτής της ρευστής κατάστασης.

Εκκρεμούν άλλες δύο

Να υπενθυμίσουμε πως και για άλλες δύο εταιρείες του εν λόγω Ομίλου  δημοσιοποιήθηκε αίτηση από το Δικαστήριο Λάρνακας για εκκαθάριση της Πρινος Λαχαναγορά (Παλλουριώτισσας) Λτδ και η αίτηση (αρ.128/2015) εχει οριστεί για ακρόαση  στις 27/1/16.

Επίσης έχει δημοσιοποιηθεί άλλη  αίτηση (αρ.130/2015) προς το Επ.Δικαστήριο Λάρνακας για διάλυση και εκκαθάριση  της εταιρείας «C.O.Fresh Fruit Co.Ltd»( εκ Πίπης Πυργά). Η πιο πάνω αίτηση  έχει οριστεί για ακρόαση στις 28/1/16 .

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις αιτήσεις τα οφειλόμενα ποσά της ετ.Αgromarkets (LARNACA ) Ltd,   προς την αιτήτρια ανέρχονται σε €422.560.00.

Τα οφειλόμενα ποσά  της Πρινος Λαχαναγορά (Παλλουριώτισσας) Λτδ προς την αιτήτρια ανέρχονται σε €547.425.00.

Τα οφειλόμενα ποσά της C.O.Fresh Fruit Co.Ltd προς την αιτήτρια ανέρχονται σε €9.439.00 και τα οφειλόμενα ποσά της Πρίνος Λαχαναγορά Λτδ προς την αιτήτρια ανέρχονται σε €212.704.00.

Σύνολο οφειλών €1.192.128.00

Οι αιτήσεις για εκκαθάριση –διάλυση των πιο πάνω εταιρειών καταχωρήθηκαν από τους Διοικητικούς Συμβούλους μετόχους Β’ που είναι : Πέτρος Σιακόλας, Γιάννης Νεοφύτου και Μαρίνα Σιακόλα, εναντίον των Συμβούλων Α’ που είναι οι Κωνσταντίνος Λόρδος,(ο γνωστός επιχειρηματίας  και πρώην στέλεχος και βουλευτής Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ) Γιώργος Λόρδος ( γιός του Κων.Λόρδου) και Δημήτρης Γεωργίου.

Στις 15 Δεκεμβρίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε για ακρόαση στις 8/1/2016 το αίτημα για ακύρωση των διαταγμάτων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας καθότι ο δικαστής Χρ. Φιλίππου σύμφωνα με δική του απόφαση   εξαιρέθηκε από την υπόθεση μετά που έγιναν παραδεκτές οι καταγγελίες ότι ο αδελφός  του Φίλιππος Φιλίπππου είχε εμπλοκή στην αντιδικία μεταξύ των μετόχων Β’ και Α’  και που σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται να ενήργησε κατόπιν οδηγιών του Κων.Λόρδου.