Νέος Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ ο Ανδρέας Αναγιωτός

CNA_M07ebb2ddc2a04b1ab0f7d15ab1696a73Με ποσοστό επιτυχίας 51,26% ο καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός εξελέγη νέος Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στις πρώτες πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου.

Στη θέση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων εξελέγη ο Δρ.Διόφαντος Χατζημιτσής με ποσοστό επιτυχίας 63,25% και στη θέση του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ο Δρ.Φώτης Παναγίδης, με ποσοστό επιτυχίας 56,03%.

Τα αποτελέσματα των εκλογών, στις οποίες συμμετείχαν 170 εκλέκτορες από τους 181 που είχαν δικαίωμα ψήφου, ανακοινώθηκαν το απόγευμα στην παρουσία και της απερχόμενης Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Ελπίδας Κεραυνού Παπαηλιού, η οποία συνεχάρη τις νέες πρυτανικές αρχές, σημειώνοντας πως “οι προκλήσεις είναι πολλές”.

Εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα της ότι “με σύμπνοια και συνεργασία με όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, θα καταφέρουν να φέρουν το Πανεπιστήμιο περισσότερα βήματα μπροστά” και διαβεβαίωσε ότι η ίδια θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πρόοδο του Πανεπιστημίου “ώστε να καταστεί η ναυαρχίδα της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης της Κύπρου”.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από το νέο χρόνο, συνεχάρη όσους συμμετείχαν στις εκλογές και όσους τον τίμησαν με τη ψήφο τους, τονίζοντας ότι “η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για το ΤΕΠΑΚ, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και η νέα Πρυτανεία θα πρέπει να αναδείξει αυτό το Πανεπιστήμιο εκεί που του αξίζει”.

“Θέλουμε να υλοποιήσουμε το όραμα μας, το οποίο είναι να έχουμε ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό Πανεπιστήμιο που να προωθεί την Αριστεία στην Εκπαίδευση και την Έρευνα και να βοηθήσει τη χώρα μας τεχνολογικά, επιστημονικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά”.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Αναγιωτός είπε πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η προβολή των επιτευγμάτων του Πανεπιστημίου “τα οποία πιστεύω πως δεν έχουμε αναδείξει όσο θα έπρεπε”.

“Υπάρχουν τεράστιες επιτυχίες των φοιτητών και των ακαδημαϊκών και σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα αλλά και σε κοινωνική προσφορά”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “πρέπει να πείσουμε την κοινωνία και την Πολιτεία ότι το ΤΕΠΑΚ είναι ένας εξαίρετος ακαδημαϊκός οργανισμός και ένας οργανισμός που θα βοηθήσει την οικονομία αυτής της χώρας”.