Σο νοσοκομείο θα περάσει τη νύκτα ο Χρ.Χριστοδούλου

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας φρουρούμενος από αστυνομικούς θα περάσει απόψε την νύκτα ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος το πρωί καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε πέντε μήνες φυλάκιση για αδικήματα φορολογικής φύσεως.xristodoulos-xristodoulou

Ο Λειτουργός Κεντρικών Φυλακών Ανδρέας Πελαβάς δήλωσε στο ΡΙΚ  ότι ο κ. Χριστοδούλου “θα παραμείνει απόψε στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση από γιατρούς για τους λόγους που εκείνοι κρίνουν κι όταν κι εφόσον εγκριθεί η μετακίνηση του από το νοσοκομείο στις Φυλακές, θα ειδοποιηθούμε για να το πράξουμε”.

Σημείωσε επίσης ότι η μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαία ύστερα από γνωμάτευση της γιατρού των Φυλακών όταν αυτός βρισκόταν ήδη στις Φυλακές.

Ο κ. Πελαβάς είπε πως η κράτηση του κ. Χριστοδούλου θα είναι στην κλειστή φυλακή επί του παρόντος και η μεταχείριση του θα είναι η ίδια όπως και των άλλων κρατουμένων.

Μετά την απόφαση για ποινή του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ο κ. Χριστοδούλου οδηγήθηκε με κλούβα της Αστυνομίας στις Κεντρικές Φυλακές, όπου κατά την διαδικασία εισαγωγής του, ανέφερε ότι αισθανόταν πόνους στον θώρακα.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοσκομείου Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.