Προειδοποιητική στάση εργασίας αύριο του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30πμ- 12:00μμ, θα κατέλθει όλο το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό που απασχολείται με το σύστημα βάρδιας (Νοσοκομεία, ιδρύματα Γραφείου Ευημερίας, Διυλιστήρια ΤΑΥ, Αρχαιολογικοί χώροι/Μουσεία κ.α) για να διαμαρτυρηθεί για την αρνητική θέση, που τηρεί η επίσημη πλευρά σε σχέση με την αποζημίωση του προσωπικού κατά τις δημόσιες αργίες.

Çìßùñç óôÜóç åñãáóßáò ðñáãìáôïðïßçóáí óÞìåñá ôï ðñùß ïé íïóçëåõôÝò ôïõ Ãåíéêïý Íïóïêïìåßïõ Ëåõêùóßáò, äéáìáñôõñüìåíïé ãéá ôá ìç åðáñêÞ, üðùò äçëþíïõí, ìÝôñá áóöÜëåéáò. ÁöïñìÞ ãéá ôçí åêäÞëùóç ôçò óôÜóçò åñãáóßáò Þôáí ç åðßèåóç ðïõ äÝ÷èçêáí áóèåíåßò êáé íïóçëåõôÝò áðü ìåèõóìÝíï óôï ÔìÞìá Åðåéãüíôùí Ðåñéóôáôéêþí ôïõ Íïóïêïìåßïõ, Ëåõêùóßá 11 Áðñéëßïõ 2007.

Σύμφωνα μετη νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, σε αντικατάσταση άλλης που είχαν εκδώσει νωρίτερα σήμερα, το θέμα υποβλήθηκε ενώπιον της Μικτής Εργατικής από τις 9 Ιανουαρίου 2015 και έγινε εκτενής συζήτηση στην Υποεπιτροπή της ΜΕΕ «όπου εξηγήσαμε και τεκμηριώσαμε τις θέσεις μας».

«Η διαμαρτυρία των Ωρομισθίων είναι καθαρά προειδοποιητική και στην περίπτωση που δεν εξευρεθεί άμεσα μια ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα, τότε θα αντιδράσουμε πιο δραστικά», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι στη διάθεση της επίσημης πλευράς για να συζητήσει έστω και την υστάτη το πιο πάνω πρόβλημα και να εξευρεθεί μια δίκαιη και αποδεκτή λύση.