CYTA:Παραπληροφόρηση και εκφοβισμούς καταγγέλλουν οι συντεχνίες

Για ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση, κινδυνολογία και εκφοβισμό από μερίδα πολιτικών λόγω έλλειψης επιχειρημάτων κάνει λόγο η ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ) σε ανακοίνωσή της, με την οποία απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφορικά με το θέμα της αποκρατικοποίησης της Cyta.

ÅêäÞëùóç äéáìáñôõñßáò ìå óôü÷ï ôçí áíáêïðÞ ôçò ðïñåßáò ðñïò ôéò éäéùôéêïðïéÞóåéò ðñáãìáôïðïßçóáí óÞìåñá ïé ÓõíäéêáëéóôéêÝò Ïñãáíþóåéò ÐÏÁÓ – ÓÇÄÇÊÅÊ-ÐÅÏ – Óõíôå÷íßåò ÐÁÓÅ-ÁÔÇÊ – ÓÇÄÇÊÅÊ-ÁÔÇÊ óôçí ÃÝöõñá ôçò CYTA, Ëåõêùóßá, 24 Éïõíßïõ 2015.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

«Κάποια πράγματα και ιδιαίτερα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η συνδικαλιστική δράση και η αγωνία των εργαζομένων δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης και αυτοί που αδιάφορα προσπερνούν αυτές τις αξίες, δεν τους δίνεται δικαίωμα µαθηµάτων περί ηθικής, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου» αναφέρει χαρακτηριστικά η συντεχνία.

«Είδαμε ξαφνικά τον κ. Μαυρίδη να κόπτεται για το δημόσιο συμφέρον. Εργολαβικά υπερβάλλει και προτάσσει ψευδοδίληµµατα ως να είναι η Cyta και οι εργαζόμενοι της που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή» αναφέρει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της η συντεχνία και υποδεικνύει πως η Κύπρος κατατάσσεται σαν η 11η πιο φθηνή από τις 28 χώρες και δεν είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών, αλλά είναι η μοναδική χώρα με κατοχή με ό,τι συνεπάγεται τούτο σε θέματα εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας.

«Ας ανατρέξουν αλλού τα παπαγαλάκια να βρουν τις αιτίες της φτώχειας και της ανεργίας» αναφέρει η ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, σύμφωνα με την οποία «μερίδα πολιτικών εργολαβικά προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι πηγή της οικονομικής καταστροφής δεν αποτέλεσε η άλωση του τραπεζικού συστήματος αλλά δήθεν το υπερχρεωμένο δημόσιο και η μόνη λύση είναι η συρρίκνωση του κράτους, η ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών, η θυµατοποίηση δημόσιων υπαλλήλων και η αποδόμηση των κοινωνικών λειτουργιών».

Το αγωνιώδες ερώτημα είναι, σύμφωνα με τη συντεχνία, «αν η διάδοχη πολιτική τάξη πραγμάτων που εκπροσωπεί η παρούσα κυβέρνηση, αποδειχθεί υποδεέστερη των περιστάσεων και χειρότερη των υπαίτιων της εθνικής χρεοκοπίας».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ με την ιδιωτικοποίηση της Cyta θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα έλθει αύξηση τιμολογίων και υποβάθμιση της ποιότητας υπηρεσιών, ενώ τίθεται και το ερώτημα «πώς διασφαλίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση δεν θα αποτελέσει όχημα κερδοσκοπίας μέσα από την εκποίηση της περιουσίας της Cyta, των δραστηριοτήτων και των θυγατρικών της, όταν περάσει στα χέρια επενδυτών και άλλων αρπακτικών».

«∆εν είναι ασήμαντο και αδιάφορο ότι οι σημερινές επιλογές της κυβέρνησης δεν θεμελιώνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της» συνεχίζει η συντεχνία.

«Στον κύριο Αβέρωβ και στον κύριο Μαυρίδη και όσους άλλους τους συνεπικουρούν, τους διαβεβαιώνουμε ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι το αισθητήριο της πλειονότητας των συμπατριωτών µας δεν λαθεύει, όταν διαπιστωμένα εκφράζεται η βαθιά αγωνία και έλλειψη εμπιστοσύνης μπροστά σε όσα διαδραματίζονται» συμπληρώνει και καταλήγει με τη διαβεβαίωση πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Cyta».