Φίλοι της Γης Κύπρου: Χλιαρή και μη δεσμευτική η συμφωνία για το κλίμα

Μετα τις αντιδράσεις του παγκόσμιου κινήματος των φίλων της Γης και πολλών άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων   που προκάλεσε η συμφωνία για την κλιματολογική αλλαγή και η Οργάνωση Φίλοι της Γης Κύπρου παίρνουν θεση και καταγγέλλουν  τη συμφωνία του Παρισιού.ImageHandler (11)_248
Σε ανακοίνωσή της για τη συμφωνία για το κλίμα που έγινε στο Παρίσι η οργάνωση Φίλοι της Γης Κύπρου αναφέρει:«Οι ηγέτες του κόσμου για άλλη μία φορά δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην επείγουσα ανάγκη για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οι χώρες έχουν καταλήξει σε μία χλιαρή συμφωνία που δεν δεσμεύει τις χώρες προς οποιοδήποτε στόχο.

“Οι χώρες έχουν συμφωνήσει να περιορίσουν την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 2°C, αλλά το κείμενο δεν αναφέρει κανένα μέτρο και καμία υποχρέωση ή δέσμευση”, αναφέρεται και προστίθεται ότι η συμφωνία που έγινε αποφασίστηκε από και για τις πλούσιες χώρες του πλανήτη, και καταδικάζει εκατομμύρια ανθρώπους στον παγκόσμιο Νότο να υποστούν τις συνέπειες.

“Η συμφωνία αφήνει πολλά παραθυράκια για να αποφύγουν οι χώρες ουσιαστικά μέτρα, και είναι δεσμευτικά αδύνατη. Όμως, η απόφαση αυτή δρομολογεί την απεξάρτησή μας ως κοινωνία από τα ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το Παρίσι δεν είναι το τέλος της ιστορίας, αλλά ένας σταθμός στην πορεία μας για ένα υγιή πλανήτη και ένα ασφαλές μέλλον”, σημειώνεται.

Να σημειώσουμε πω νωρίτερα ο πρόεδρος των Οικολόγων Γ.Περδίκης χαιρέτισε τη συμφωνία του Παρισιού ως μια ορθή απόφαση.