Αιχμές Χάσικου εναντίον Γ.Ελεγκτή και Γεν.Λογίστριας

Με σοβαρές αιχμές εναντίον του Γενικού Ελεγκτή και με πιο σκληρές εναντίον της Γενικής Λογίστριας καταφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σ.Χάσικος  απ’ αφορμή την έκθεση του Οδ.Μιχαηλίδη για ατασθαλίες οσον αφορά την διαχείριση τ/κ περιουσιών. Με έντονο ύφος απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος στον Γενικό Ελεγκτή και στις διαπιστώσεις του σύμφωνα xasikos-200x200με τις οποίες εγείρεται θέμα πειθαρχικών παραπτωμάτων για δύο λειτουργούς που χειρίζονταν θέματα ανταλλαγής τουρκοκυπριακών περιουσιών και των οποίων οι σύζυγοι εργάζονταν σε εταιρείες που εμπλέκονται στην ανταλλαγή.

Μιλώντας στο ΡΙΚ  ο Σ. Χάσικος κατονομάζοντας και τις εταιρείες και τουλάχιστον μία εκ των λειτουργών που χειρίστηκαν το θέμα είπε ότι ουδεμία διαπλοκή προκύπτει καθώς οι σύζυγοι των εν λόγω λειτουργών συμπεριλαμβάνονται στους εκατοντάδες άλλους εργαζομένους των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων του τόπου.

Ο ρόλος μου συμπλήρωσε ήταν διεκπαιρεωτικός καθώς όπως είπε και στις δύο περιπτώσεις η αξία της ε/κ γης η οποία ανταλλάχθηκε με τ/κ ήταν μεγαλύτερη. Ως εκ τούτου διασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του τ/κ ιδιοκτήτη από τον κηδεμόνα.

«Ας πάει να τα βρεί με τον γενικό εισαγγελέα είπε χαρακτηριστικά και άφησε αιχμές εναντίον του Γενικού Ελεγκτή ότι κλείνει τα μάτια στην υπόθεση της Γενικής Λογίστριας της οποίας ο σύζυγος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρησης ζωικών αποβλήτων η οποία όπως είπε ο κύριος Υπουργός «πολεμά με διατάγματα κυβερνητικές αποφάσει και ζητά να απαγορευτεί η πώληση ή ενοικίαση του σφαγείου»