Προφυλακίστηκε ο «τρομοκράτης» του Λονδίνου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Μουχαϊντίν Μίρε, δράστης της επίθεσης με μαχαίρι κατά πολιτών σε σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου το Σάββατο, επίθεση η οποία αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως «τρομοκρατική ενέργεια».

epaselect epa05058164 An armed policeman patrols St.Pancras international station in London, Britain, 07 December 2015. Police have stepped up security at London's Underground stations following a terror incident in Leytonstone, east London on 05 December where three people were stabbed. British police on 06 December charged a 29-year-old man with attempted murder following the 'terrorist' knife attack at a London underground station that seriously injured one man. EPA/ANDY RAIN

Το πρωί της Δευτέρας ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή στο Πρωτοδικείο του Γουέστμινστερ με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας. Εκεί μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνση κατοικίας του. Θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή την Παρασκευή.

Ο δράστης τραυμάτισε σοβαρά στο λαιμό έναν 56χρονο στο σταθμό του Λέιτονστοουν στο Λονδίνο, με μάρτυρες να λένε πως έμοιαζε να επιχειρεί να τον αποκεφαλίσει με το μαχαίρι που κράδαινε. Το θύμα, που υπέστη τομή 12 εκατοστών στο λαιμό, υποβλήθηκε σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση. Ο Μίρε τραυμάτισε επίσης ελαφρύτερα δύο ακόμα άνδρες που προσπάθησαν να τον αντιμετωπίσουν.

Ως αποτέλεσμα του περιστατικού έχουν αυξηθεί οι αστυνομικές περιπολίες σε συγκοινωνιακούς κόμβους της βρετανικής πρωτεύουσας, τόσο από ένστολους όσο και από αστυνομικούς με πολιτική περιβολή.

Η διοίκηση της υπηρεσίας συγκοινωνιών του Λονδίνου δήλωσε ότι δεν υπήρξε μείωση του συνηθισμένου αριθμού των επιβατών του υπογείου σιδηροδρόμου το πρωί της Δευτέρας.