Σκηνικό πολέμου στην Αν.Μεσόγειο

Με σκηνικό πολέμου μοιαζει η περιοχή της   Ανατολικής Μεσογείου   καθώς η ναυτική συγκέντρωση πολεμικών σκαφών είναι αυξημενη . Συνολικά 57 πολεμικά σκάφη από 5 χώρες είνα ισυγκεντρωμένα στα ανοιχτά της Συρίας ενώ αναμένονται και νέες ενισχύσεις για όλες τις παρατάξεις.528509932_91209491

Η κινητικότητα στον αέρα και στη θάλασσα της Συρίας είναι αρκετά έντονη, η ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στις “πύλες” του πολέμου, υπάρχουν 57 πολεμικά πλοία από 5 διαφορετικές χώρες, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Αρκεί μία “σπίθα” για να “ανάψει φωτιά” και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η Τουρκία έχει σε ετοιμότητα 34 πλοία στην περιοχή από τα οποία 20 πολεμικά σκάφη όλων των τύπων και 14 βοηθητικά σκάφη. Μεταξύ αυτών υπάρχουν τρεις κορβέτες, ένα υποβρύχιο και μια φρεγάτα η οποία βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση για επιτήρηση των τουρκικών υδάτων.

Η Ρωσία έχει στείλει 13 πλοία

Εκτός από την αεροπορική και ναυτική βάση στην Ταρτούς και στη Λαττάκεια, η Ρωσία διαθέτει 13 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, από αυτά 1 είναι το καταδρομικό “Μόσχα”, 2 αντιορπιλικά, μία φρεγάτα, 2-3 υποβρύχια και τα άλλα βοηθητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ρωσικό αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωφ» που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Μουρμάνσκ , πραγματοποιούνται οι τελευταίες εργασίες τοποθέτησης νέου συστήματος πλοήγησης και νέου αντιαεροπορικού συστήματος, και θα αποπλεύσει για την περιοχή συνοδεία δύο υποβρυχίων νέας γενιάς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου τρία αντιτορπιλικά που φέρουν το σύστημα αεράμυνας AEGIS.

Η Γαλλία και η Ιταλία

Η Γαλλία διαθέτει 1 αεροπλανοφόρο, δύο αντιτορπιλικά και μία φρεγάτα, ενώ στην περιοχή υπάρχει και το πλοίο συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών. Η Ιταλία διαθέτει μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο.

Ενώ, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ολλανδία, δεσμεύτηκαν να στείλουν από ένα πλοίο.

Η δυτική συμμαχία παρίσταται στην περιοχή λόγω “μιας πιο διεκδικητικής και αποφασιστικής Ρωσίας”, κάτι που περιπλέκει την κατάσταση.