Ποινική δίωξη στον πρώην αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Αλ. Μητρόπουλο

Κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε στην Ελλάδα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.

ÓÕÍÅÍÅÔÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÂÏÕËÅÕÔÇ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÁËÅÎÇ ÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ,ÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Η δίωξη αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής πριν από 16 χρόνια, την οποία καταλογίζει με μηνυτήρια αναφορά της η αρμόδια ΔΟΥ στον κ. Μητρόπουλο ο οποίος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελέτησε η εισαγγελέας η φοροδιαφυγή αφορά ποσό 427.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος φθάνει τις 940.000 ευρώ.
Η υπόθεση απασχόλησε την δικαιοσύνη όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή πως δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε επί συγκεκριμένων ενεργειών. Για το θέμα διενεργήθηκε έλεγχος που φαίνεται να κατέληξε πως το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος πάντως έχει αμφισβητήσει την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στον ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στη ΔΟΥ.
Η υπόθεση που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε οδηγήσει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος με πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις του είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί για κύρια έρευνα σε Τακτικό Ανακριτή.
Τι απαντά ο Α. Μητρόπουλος

Για μεθόδους «μαφίας» και «αριστερής αλητείας» κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος, αντιδρώντας στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ισχυρίζεται ότι θα συνεχίσει να προβάλλει τις απόψεις του και να «ασκεί κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική». Μάλιστα, κάνει λόγο για σχέδιο «πολιτικής του εξόντωσης και σπίλωσης», στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών.
Προχώρησε δε, και σε ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να τον προστατεύσει.Υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και προδοσία των οραμάτων του λαού μας δικαιολογώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας δεν θα ανεχθώ, έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνω.
Δηλώνω πως θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα.
Για το σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης και σπίλωσής μου, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών, έχω ενημερώσει σχετικά τον Μακαριότατο Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.
Καλώ τους κ.κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Νίκο Παρασκευόπουλο και Υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ.Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσουν στη δημοσιότητα τον χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος μου.
Καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προεχόντως ως νομικό και άνθρωπο, να με προστατεύσει.
Καθιστώ τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου.