Καταδικάζεται η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην κηδεία των 12 καταδρομέων που επιτέθηκαν στο Προεδρικό το 1974

Ο επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΚΟ Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης  καταδικάζει  την εκπροσώπησης της Κυβέρνησης στην κηδεία των 12 καταδρομέων, που σκοτώθηκαν επιτιθέμενοι στο Προεδρικό το 1974.praxikopima_kypros

Οπως αναφέρει:«Με αφορμή την επίσημη εκπροσώπηση της κυβέρνησης δια του Υπουργού Εσωτερικών κ Χάσικου στην κηδεία των 12 καταδρομέων που σκοτώθηκαν επιτιθέμενοι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιούλιο του 1974,   εκφράζουν την απογοήτευση μας  γιατί αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς που υπερασπίστηκαν την νομιμότητα και την δημοκρατία. Οι καταδρομείς σε διατεταγμένη υπηρεσία που αναφέρει ο κ. Υπουργός, δολοφόνησαν Έλληνες Κύπριους συμπατριώτες τους και είναι επιλεκτικά ανιστόρητο να εξισώνεις θύτη και θύμα . Είναι προκλητική η οποιαδήποτε συνειδητή προσπάθεια ηρωοποίησης τους.Το πραξικόπημα είχε ηθικούς αυτουργούς την Χούντα των Αθηνών και εκτελεστές επιλεγμένα μέλη της Εθνικής Φρουράς και την ΕΟΚΑ Β’, για να κάνουν πράξη τα προδοτικά σχέδια τους που οδήγησαν στην Τούρκικη Εισβολή.Το παράδειγμα το έδωσε ο στρατιώτης Σωτήρης Κωνσταντίνου που δολοφονήθηκε εντός στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς για τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις και την άρνηση του να λάβει μέρος στο αδελφοκτόνο πραξικόπημα.

Θύμα των γεγονότων του 1974 είναι όλη η Κύπρος που ζει ακόμα τις τραγικές συνέπειες, που εκτός των θύματων των αντιστασιακών είχαμε και τις χιλιάδες των νεκρών και των αγνοουμένων του Τούρκου Εισβολέα.

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο προσεκτική και πρέπει να αποφεύγει διχαστικές ενέργειες και άλλες σκοπιμότητες που δημιουργούν αναστάτωση και δεν βοηθούν στην ενότητα και την ομοψυχία που ζητά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά από 40 και πλέον χρόνια θα πρέπει να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια, για να σταματήσει η ανεύθυνη ερμηνεία των γεγονότων και να αποδοθεί έστω και ηθικά δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι αναγκαία, ώστε η κοινωνία να διδαχθεί από το παρελθόν, να ξεπεράσει τις ενοχές της και να δει κατάματα το μέλλον.