Νέες δικαιολογίες Νταβούτογλου για την κρίση Τουρκίας – Ρωσίας

Η Τουρκία δεν ήθελε ποτέ να είναι μέρος της έντασης και της διαμάχης, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι η χώρα του είχε υπερασπιστεί τον εναέριο της χώρο. “Τα τουρκικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τον ρωσικό εναέριο χώρο. Ο τουρκικός εναέριος χώρος είναι που παραβιάστηκε”, ανέφερε.o-tourkos-prothupourgos-axmet-ntaboutoglou

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πριν αναχωρήσει για τα κατεχόμενα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι ενώ οι πρόσφυγες ρέουν στην Τουρκία δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουν τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου τους χώρου.

“Δεν θέλαμε με κανένα τρόπο να γίνει τέτοιο επεισόδιο. Αν ο εναέριος χώρος της Τουρκίας δεν παραβιάστηκε συνειδητά, αν δεν υπάρχει εδώ σκοπιμότητα τότε και στην απάντηση της Τουρκίας δεν ήταν άμεσα στόχος η Ρωσία. Να καθίσουμε να τα συζητήσουμε”, ανέφερε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Για τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας ότι παίρνει το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορούν να κρύψουν με τέτοιους είδους κατηγορίες τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας. “Η κρίση με τη Συρία δεν είναι μια ρωσοτουρκική κρίση, ούτε και είναι μια κρίση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. “Αλλά λόγω της συνέχισης αυτής της στάσης δυστυχώς αυτή τη στιγμή η κρίση αυτή μετατρέπεται σε κρίση Τουρκίας – Ρωσίας”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.