Αυτός είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου….Δοξάστε τον

 

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

«Μόνο ένας Αβέρωφ Νεοφύτου γνωριζει τι μάχες δίδει στη Βουλή για να περάσουν τα νομοσχέδια που στέλλει στη Βουλή η κυβέρνηση και αναζητεί συμμαχίες από κόμματα της αντιπολίτευσης  ενώ  το ΕΥΡΩΚΟ το οποίο  μετέχει στην κυβέρνηση τα καταψηφίζει…» Αυτά έλεγε τρέχοντας από κανάλι σε κανάλι την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ  για να υποστηρίξει τη θέση του πως  το κόμμα του Συλλούρη και του Κουγιάλη δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση.

Βέβαια οι μεγάλες μάχες του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έχουν κανένα  όφελος  για την πλειοψηφία του λαού ο οποίος- παρά τις  διακηρύξεις του κυβερνώντος ΔΗΣΥ  και της μονοκομματικής + 1 υπουργού του ΕΥΡΩΚΟ   πως οσονούπω βγαίνουμε από τα μνημόνια- καταπιέζεται κσι συνθλίβεται  κάτω από τις μυλόπετρες της   λιτότητας της ανέχειας και της ανεργίας.

Η τρόικα  βρήκε στο πρόσωπο του Αβερωφ Νεοφύτου έναν άξιον πρεσβευτή της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού  και του «δώστα όλα»: για ολιγότερον κράτος , για ολιγότερην κυριαρχίαν, για ολιγότερην αξιοπρέπεια  και για κατασυρροήν εκπτώσεις στο κυπριακό. Η ταπείνωση του κυπριακού λαού , η συρρίκνωση του βιοτικού του επιπέδου θα πρέπει να ειναι σε όλα τα επίπεδα.Και γι’ αυτό φροντίζει  για εμάς χωρίς εμάς ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου…Δοξάστε τον!

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τα καταφέρνει να κλείνει «συμμαχίες»  για την οικονομία  για να ψηφίζονται  τα μνημονιακά νομοσχέδια, για να συνεχίζεται η ασυδοσία των τραπεζών, για να  πλουτίζουν οι πλούσιοι -και ο ίδιος φυσικά – και να φτωχαίνουν οι φτωχοί εμπλουτίζοντας έτσι το κοινωνικό κάδρο με μια νέα ανερχόμενη τάξη.Τους νεόπτωχους.Αυτούς που είχαν και τώρα δεν έχουν.Ούτε δουλειά, ούτε έσοδα μόνο χρέη, καθότι η πρωτοφανης παρανομία στα παγκόσμια χρονικά με τη σφραγίδα του λήσταρχου των εθνών Eurogroup  για μαζικό κούρεμα καταθέσεων δεν άφησε κανέναν αλώβητο. Η πρωτόγνωρη ληστεία του Μάρτη του 2013 που κάνουν οτι μπορούν για να ξεχαστεί , αυτοί  που επιμένουν να μας κοροϊδεύουν πως τους έβαλαν το  πιστόλι στον κρόταφο, σήμερα παρουσιαζεται εν μέσω χειροκροτηματων από τα πρόθυμα και υποταγμένα  Μ.Μ.Ε ως εθνική ανάγκη. Ακόμα και εκείνοι που στη Βουλή στήριξαν αποχή στο βάθος ήθελαν το κούρεμα γιατί προφανώς έχει εκλείψει η πολιτική ανδρεία και τα πιστόλια  ή τα μαχαίρια στον κρόταφο φοβίζουν ακόμα  και  τους δήθεν τολμηρούς πολιτικούς μας.

Ο κ. Αβέρωφ εύχεται να ενταχθεί η Τουρκια  στην Ε.Ε. γιατί όπως μας λέει «σε μια τέτοια περίπτωση «κερδισμένη θα είναι η Κύπρος…. διότι μόνο μέσα από την επίλυση του Κυπριακού θα μπορούσε ποτέ η Τουρκία να προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία» .

Αυτές οι αναφορές του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος, μας αναγκάζουν να ανακαλέσουμε κάποιες πολύ πικρές μνήμες .Και να θυμηθούμε τα απόρρητα έγγραφα των WIKILEAKS με τον κ. Αβέρωφ τότε αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ να ανεβαίνει τα σκαλιά της Αμερικανικής πρεσβείας και να δέχεται τις «σοφές » συμβουλές τους.Ακόμα και για τι θα πει στη Βουλή ή πώς θα εμποδίσει την ίδρυση πρεσβειών της Κύπρου στην Λατινική Αμερική σε χώρες που κέρδισαν την ανεξαρτησία και απεξάρτηση τους οικονομική και πολιτική από την Αστερόεσσα….Δοξάστε τον.

Ανακαλούμε ακόμα στις μνήμες μας τις μεγάλες «μάχες» που έδωσε για να περάσει εκείνο το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν τον Απρίλη του 2004 και το οποίο χάριν στην σθεναρή αντίσταση του λαού μας δεν πέρασε.

Πολυάριθμα τα απόρρητα έγγραφα των WIKILEAKS για τα πεπραγμένα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου …

Πολυάριθμα και τα πήγαινε -έλα  του σε πρεσβείες χωρών  που όχι μόνο κατα καιρούς αλλά πάνοτε απέδειξαν  την εχθρότητα τους εναντίον της κύπρου. Δοξάστε Τον.

Σήμερα ο ηγέτης του ΔΗΣΥ δεν τολμά να χαιρετίσει την θέση αρχών που διακήρυξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ  για να μην μεταβεί στα κατεχόμενα  και να συναντήση στο παράνομο προεδρικό του μέγαρο  τον κατοχικό γέτη Ακιντζί που μόλις χθες χαριεντίζετο με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Δεν τολμά γιατί θα θυμώσει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ  κ. Κέρι που θα μας κουβαληθεί αύριο και θα μας πει τα γνωστά παραμύθια τα οποία ως συνήθως θα αποσπάσουν τα χαρούμενα και αφελέστατα χειροκροτήματα  των πολιτικών μας. Των πολιτικών μας   οι οποίοι ενοχλούνται όταν τους θυμίζουν  τις αναφορές των Αμερικανών …« μα η Τουρκία είναι ο πιο πιστός σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ».Γι’ αυτό και ο κ. Αβέρωφ και η παρέα του θέλουν  να μπούμε ή να δεχθούμε  εγγυήσεις του ΝΑΤΟ έτσι ώστε ο  καλύτερος και πιο πιστός  σύμμαχος της Αμερικής να μας βουρδουλιάζει και «νόμιμα» και ανενόχλητα.Δοξάστε Τον.

Η πλάκα είναι πως προχθές στη δημοσιογραφική του διάσκεψη -που μεταδόθηκε από το ΡΙΚ 2 , είπε  ότι ουδέποτε ενέδωσε σε εκβιασμούς και πως αν ενέδιδε η χώρα θα έμπαινε σε περιπέτειες…

Η χώρα ούτως ή άλλως βρίσκεται σε περιπέτειες και ο λαός αγωνιά επειδή στο πολιτικό προσκήνιο υπάρχουν πολιτικοί σαν τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος δεν φείδεται κόπων και μοχθεί προκειμένου η Κύπρος να βυθιστεί και άλλο στη φτώχεια από τα μνημόνια που αγωνίζεται με νύχια  και με δόντια να περάσει ο κ. Αβέρωφ και οι κατα καιρούς σύμμαχοι του στη Βουλή. Δοξάστε Τον.

Σύντομα στη Βουλή θα βρεθούν τα παράνομα νομοσχέδια  για το ξεπούλημα της ΑΗΚ  και της CYTA. Και τονίζουμε το  παράνομα καθότι οι κερδοφόροι αυτοί οργανισμοί δεν δημιουργήθηκαν με τα χρήματα  της παρούσας κυβέρνησης ή των  εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά από τον ίδιο το λαό στον οποίο και ανήκουν.

Σίγουρα και γι’ αυτό το ανοσιούργημα και τη μέγιστη λεηλασία του εθνικού πλούτου που θα εκποιηθεί σε ξένους «επενδυτές» θα ψάξει και θα βρει συμμάχους ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου…Δοξάστε Τον.