Ο λογαριασμός για το πισώπλατο κατά της Ρωσίας δεν θα μείνει απλήρωτος

 

Του Πέτρου Μ. Πέτρου*

Όσο και αν η επίσημη και έμπειρη διπλωματία δια του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέϊ Λαβρόβ αρθρώνει ατάραχη petrosγλώσσα με δύναμη λογικής και επιχειρημάτων, με δύναμη ψυχραιμίας και μιας απαράμιλλα στιβαρής ποιότητας ανθρώπου, κανείς δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι μόνη τη η Τουρκία, με την ύπουλη ενέργειά της κατά της Ρωσίας,   «βγάζει τα μάτια της», με τη βοήθεια ασφαλώς εκείνων των πατρόνων της που αενάως την θωπεύουν.

Αδιαμφισβήτητα η Τουρκία πέτυχε:

  • Όλη η Ρωσία, και όχι μόνον, όλος ο κόσμος την έχει στο στόμα. Δεν υπάρχει ρώσος αναλυτής, δημοσιογράφος, πρώην διπλωμάτης ή μελετητής ή πολίτης που να μην ασχολείται μαζί της, με το παρόν και το πιο βρώμικο παρελθόν της. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τις περίτεχνες και ατεκμηρίωτες δικαιολογίες που προέβαλε η επίσημη Άγκυρα για το πισώπλατο κτύπημά της και που αντί να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με τη Μόσχα, αναζήτησε αλλού δικαιολογίες και διέξοδο για το έγκλημα που διέπραξε.
  • Έβγαλε στην επιφάνεια όλα τα άπλυτα της ιστορίας της, τις αδικίες και εγκλήματα που διέπραξαν οι ηγήτορες της κατά των λαών, όπως και τις δραστηριότητες της οικογένειας και των γιών του πατριάρχη Ερντογάν με την ενασχόληση τους με το πετρέλαιο και τον χρυσό και τις καλές τους σχέσεις με το ΙΚ.. Έκαναν τους ρώσους να θυμηθούν ξανά τους μεταξύ τους πολέμους, την συμπεριφορά της ηγεσίας της Τουρκίας απέναντι στους Κούρδους, στο Ισλαμικό Κράτος, σε όλα! (Απόψε η ρωσική τηλεόραση προβάλλει τις ωμότητες, σφαγές και βαρβαρότητες που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά των σλάβων λαών των Βαλκανίων…)
  • Η Τουρκία πέτυχε την άμεση εγκατάσταση του συστήματος S400 και έχει διασφαλίσει την κατάρριψη οποιουδήποτε πετούμενού της στον εναέριο χώρο της Συρίας, με δυνατότητες και «αλλού», αν υπάρξει έκκληση και διαβούλευση με τη Ρωσία από άλλη νόμιμη κυβέρνηση.
  • Πέτυχε να αλλάξει την στρατηγική της Ρωσίας και τα βομβαρδιστικά της να συνοδεύονται και από άλλα καταδιωκτικά με το καταδρομικό Μασκβά να παραμονεύει και να επιτηρούν πόντο-πόντο τον φίλιο εναέριο χώρο…
  • Πέτυχε πολλά άλλα που θα φαίνονται μέρα με τη μέρα (ήδη από ανάλυση των φωτογραφιών αυτών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ρώσο πιλότο αποδεικνύεται ότι δεν είναι τουρκομάνος της Συρίας αλλά Τούρκος φασίστας) και εδώ θα είμαστε για του λόγου το αληθές όπως και για το ότι δεν θα μείνει απλήρωτο το χρέος προς τον Ρώσο πιλότο Ολέγκ Πεσκοβ και άλλους!

 

*Μ.Α. in International Journalism