Το Δικαστήριο απέρριψε ένταλμα σύλληψης έξι ατόμων για τους ξυλοδαρμούς στονΟΣΕΛ

Δύο διαφορετικές υποθέσεις διερευνά η Αστυνομία σχετικά με τα επεισόδια στα γραφεία του ΟΣΕΛ στη Λευκωσία και οι έρευνες για την πρώτη υπόθεση βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αλλά χωρίς να έχουν γίνει συλλήψεις, καθώς το Δικαστήριο δεν ενέκρινε την έκδοση ενταλμάτων και αποφάνθηκε ότι θα μπορούσε να προχωρήσει η διερεύνηση και να καταχωρηθεί η υπόθεση εντός των ημερών.8262821

Σε δηλώσεις στη Σαλαμιού, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι στην Αστυνομία έγινε καταγγελία εναντίον έξι προσώπων ηλικίας από 19 μέχρι και 55 χρόνων και με βάση την καταγγελία και τις εξετάσεις που έγιναν, η Αστυνομία αποτάθηκε “στο δικαστήριο για να εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης των προσώπων αυτών για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα”.

Πλην όμως το δικαστήριο ανέφερε, συνέχισε ο κ. Αγγελίδης , “ότι δεν δικαιολογείτο η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και θα μπορούσε η Αστυνομία να προχωρήσει στη διερεύνηση του περιστατικού και να καταχωρήσει την υπόθεση εντός των προσεχών ημερών”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε πως μετά από αυτή την εξέλιξη η Αστυνομία προχώρησε στη διερεύνηση του περιστατικού, σημειώνοντας πως “μέχρι στιγμής τέσσερα πρόσωπα έχουν κληθεί στην αστυνομία στο ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνά την υπόθεση και έχουν ανακριθεί και αναμένεται να κατηγορηθούν γραπτώς για αδικήματα τα οποία προκύπτουν”.

Βεβαίως, όπως είπε, “θα ολοκληρώσουμε τις εξετάσεις έτσι ώστε να καλέσουμε και τα άλλα δύο πρόσωπα”.

Επεσήμανε παράλληλα ότι έχουν υποβληθεί και από την άλλη πλευρά, δηλαδή από τα πρόσωπα τα οποία είχαν επισκεφτεί τα γραφεία του ΟΣΕΛ, τρεις καταγγελίες. Τα τρία πρόσωπα καταγγέλλουν και εκείνοι επίθεση εναντίον τους.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως οι καταγγελίες έγιναν στους αστυνομικούς σταθμούς Κλήρου και στο Παλαιχώρι.

Τα πρόσωπα αυτά, συνέχισε, επισκέφτηκαν το ΓΝ Λευκωσίας και φαίνεται ότι και αυτοί είχαν κάποια τραύματα και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος τους, με αποτέλεσμα – όπως είπε- η Αστυνομία να διερευνά μέχρι τώρα, δύο υποθέσεις.
Ο κ. Αγγελίδης προέβη σε δηλώσεις στη Σαλαμιού μετά το πέρας της λειτουργίας για τον ενταφιασμό των λειψάνων του ήρωα της αντίστασης Περικλή Περικλέους.

Οπως είπε, στόχος της Αστυνομίας είναι να διερευνηθούν πλήρως όλα τα περιστατικά και σημείωσε ότι οποιαδήποτε καταγγελία γίνει στην αστυνομία θα διερευνηθεί με στόχο να καταχωρηθούν οι υποθέσεις το συντομότερο στο δικαστήριο.

Αναφερόμενος στο περιστατικό στον ΟΣΕΛ, ο κ. Αγγελίδης είπε πως χθες γύρω στις 15:30 είχε ενημερωθεί η Αστυνομία ότι υπήρχε περιστατικό – επεισόδιο στη Μακεδονίτισσα, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕΛ.

Αμέσως μετά μετέβησαν στο μέρος, μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας και, όπως δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, “από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε και μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει, ότι τρία πρόσωπα είχαν κτυπηθεί, ηλικίας από 25- 45 ετών, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο διευθυντής του ΟΣΕΛ”.

Ακολούθως, συνέχισε ο κ. Αγγελίδης, “μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο ΓΝ Λευκωσίας και διαπιστώθηκε ότι τόσο ο διευθυντής και ακόμη ένας λειτουργός έφεραν μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος και ένα τρίτο πρόσωπο, λειτουργός και πάλι του ΟΣΕΛ, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι είχε υποστεί κάταγμα γνάθου”.

Δύο από αυτούς, σημείωσε, έχουν κρατηθεί στο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και περίθαλψη.