600 Τζιχαντιστές νεκροί απο ρωσικά πυρά στην επαρχία Ντέιρ αλ–Ζουρ,

*143 επιδομές την ημέρα

*”Σε 4 ημέρες καταστράφηκαν 826 στόχοι των τρομοκρατών”δήλωσε ο Ρώσος Υπ.Αμυνας

 

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε την Παρασκευή ότι περισσότεροι από 600 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη διάρκεια μιας επίθεσης με πυραύλους κρουζ στη συριακή επαρχία Ντέιρ αλ–Ζουρ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.5531-10-Iran-Denis-Abramov-_-Vedomosti

Δέκα ρωσικά πολεμικά πλοία από την Κασπία και τη Μεσόγειο Θάλασσα εκτόξευσαν 18 πυραύλους cruise Caliber NK και διέλυσαν στόχους των ισλαμιστών στη Συρία, σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, και πρόσθεσε ότι πλέον στη Συρία επιχειρούν 60 αεροσκάφη και πλέον γίνονται 143 επιδρομές ανά ημέρα. “Σε 4 ημέρες καταστράφηκαν 826 στόχοι των τρομοκρατών”, τόνισε! “Στις 20 Νοεμβρίου, πολεμικά πλοία από την Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 18 πυραύλους cruise σε επτά στόχους τρομοκρατών σε Ράκκα, Ιντλίμπ και Χαλέπι. ‘Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν” είπε ο Σ.Σοιγκού σε αναφορά του προς τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον Σ.Σοιγκού, δέκα πολεμικά πλοία έλαβαν μέρος στις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, έξι από αυτά από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Για πρώτη φορά ο Β.Πούτιν τόνισε πάντως το εξής: “Οι επιχειρήσεις διεξάγονται πολύ καλά αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να καθαρίσουμε τη Συρία από τους τρομοκοκράτες και τους ισλαμιστές και να ασφαλίσουμε την Ρωσία από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις. Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά και ελπίζω στα επόμενα στάδια να ενεργήσουμε επαγγελματικά και να φέρουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα”!

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ρωσία έχει διπλασιάσει τον αριθμό των αεροσκαφών της που επιχειρούν στη Συρία, αυξάνοντάς τα στα 69.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχαν τηλεφωνική συνομιλία στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την ανάγκη για κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και την ανάγκη για συνομιλίες μεταξύ της Δαμασκού και της αντιπολίτευσης.