Ρωσία και Γαλλία σύμμαχοι κατά του ΙΚ σε θάλασσα και αέρα

 

Του Πέτρου Μ. Πέτρου

petrosΟ Πούτιν μιλώντας αργά το απόγευμα της Δευτερας  στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και ειδικά σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον κυβερνήτη-καπετάνιο του καταδρομικού Μοσκβά, του ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα βρίσκεται στην περιοχή σας ομάδα πλοίων του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο και τους κάλεσε να συνεργαστούν με τις γαλλικές δυνάμεις ως συμμάχοι.

“Μια γαλλική ομάδα πλοίων με επικεφαλής αεροπλανοφόρο θα προσεγγίσει σύντομα την περιοχή σας και σας καλώ να τεθείτε σε άμεση επαφή με τους Γάλλους και να συνεργαστείτε μαζί τους ως συμμάχοι”, δήλωσε ο Πούτιν.

Προχθές ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σε έκτακτη συνεδρίαση του γαλλικού κοινοβουλίου στις Βερσαλλίες ότι το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα αποπλεύσει στις 19 Νοεμβρίου για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Είναι πλέον καθαρό ότι Ρωσία και Γαλλία συντονίζουν τη δράση τους τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα και αυτό προκαλεί ανακούφιση ανάμεσα στην διεθνή κοινή γνώμη, αλλά και πολλαπλασιάζει τις ελπίδες για πιο ισχυρά και αποτελεσματικά κτυπήματα ενάντια στην Λερναία Ύδρα που λέγεται Ισλαμικό Κράτος και που πάντα προσπαθούσε να βρίσκει χαραμάδες, διαδρόμους ή και λεωφόρους δράσης και επιβίωσης, λόγω της μη σύμπηξης συμμαχιών εναντίον του.MOSKVA2XL

 

Σημείωση:

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό Μοσκβά, γνωστό και ως δολοφόνος αεροπλανοφόρων, αρχικά ήταν γνωστό στη Δυτική ναυτική ορολογία ως “Slava” (Δόξα), έτσι όπως ήταν η ονομασία του το 1979 μέχρι το 1983 που μπήκε σε υπηρεσία. Αργότερα, το 1995, μετονομάστηκε σε “Moskva”. Έφτασε στη Μεσόγειο περί τις 15 περασμένου Σεπτεμβρίου.