Ο Πούτιν ξεσκέπασε τους Δυτικούς και τους κάλεσε να αγωνιστούν εναντίον του ΙΚ

Κράτη-μέλη του G-20 και συνολικά 40 χώρες χρηματοδότησαν το ISIL κατήγγειλε στην Αττάλεια στο περιθώριο της Συνόδου  Κορυφής, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν “φωτογραφίζοντας” έτσι τις ΗΠΑ, την Γαλλία και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που από το 2012 είχαν αποδεχθεί την άρση του εμπάργκο στο συριακό πετρέλαιο για να μπορούν οι τζιχαντιστές να έχουν έσοδα!poutin_1

Παρουσιάζοντας δορυφορικές εικόνες και αεροφωτογραφίσεις που αποδεικνύουν το πραγματικό μέγεθος των εμπορικών συναλλαγών της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

“Έδειξα τις εικόνες από το διάστημα στους εταίρους μας, που πραγματικά δείχνουν το μέγεθος του παράνομου εμπορίου πετρελαίου και πετρελαιοειδών”λέγοντας ότι στις φωτογραφίες φαίνονται τα κομβόι δεκάδων χιλιομέτρων φορτωμένα πετρέλαιο.

Ο Β.Πούτιν είπε ότι είνα απαραίτητη η βοήθεια των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν για να πολεμηθεί η τρομοκρατία, θέτοντα τις δύο πρώτες χώρες προ των ευθυνών τους.

“Δεν είναι ώρα να τσακωνόμαστε για το ποιος είναι πιο αποτελεσματικός αλλά να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας εναντίον του ISIL” είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι επιθέσεις της Παρασκευής που συγκλόνισαν το Παρίσι αποδεικνύουν ότι η Ρωσία είχε “δίκιο” που καλούσε να συγκροτηθεί ένας διεθνής συνασπισμός κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, προτρέποντας τη Γαλλία να αναθεωρήσει την θέση της σχετικά με την ανάγκη να αποχωρήσει άμεσα από την εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι είναι δυνατόν ακόμη να υπάρξει μια διεθνής συμμαχία κατά της τρομοκρατίας και πως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κάνει έκκληση για ίδρυση μιας συμμαχίας εναντίον της τρομοκρατίας. “Τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν απέδειξαν ότι είχαμε δίκαιο”, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι στις εκκλήσεις του για ίδρυση κοινής συμμαχίας οι ΗΠΑ είχαν δώσει αρνητική απάντηση. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έκλεισε τις πόρτες της και πως η ζωή κινείται γρήγορα και μας διδάσκει. “Κατά την άποψή μου πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι με την τρομοκρατία μπορούμε να αγωνιστούμε μόνο μαζί. Εμείς δεν κλείσαμε ποτέ τις πόρτες μας για συνεργασία”, είπε.

“Είναι επιτακτικό” να συγκροτήσουμε ένα διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας τόνισε εμφαντικά ο ρωσος Πρόεδρος καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

“Η Γαλλία ανήκει στις χώρες που έχουν υιοθετήσει μια πολύ σκληρή θέση αναφορικά με την τύχη του προέδρου αλ Άσαντ προσωπικά. Ακούμε όλη την ώρα από τους φίλους μας τους Γάλλους ότι η διευθέτηση του ζητήματος της αποχώρησης του Προέδρου Άσαντ πρέπει να είναι βασική προϋπόθεση για να υπάρξουν πολιτικές αλλαγές” δήλωσε ο Πούτιν.

“Ωστόσο, άραγε αυτό θα προστατεύσει το Παρίσι από μια τρομοκρατική επίθεση; Όχι” επέμεινε ο Πούτιν. “Μου φαίνεται ότι δεν πρέπει να προτάσσουμε θέματα που από τη φύση τους είναι δευτερεύουσας σημασίας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Και ακριβώς σε αυτή τη βάση πρέπει να συνάψουμε μια συμφωνία σχετικά με μια πολιτική μεταρρύθμιση” υπογράμμισε.

O Ρώσος πρόεδρος ανέφερε μάλιστα πως για πρώτη φορά ότι η λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση είναι έτοιμη να εξαπολύσει μια επίθεση κατά του ISIL με παρεχόμενη ρωσική εναέρια βοήθεια.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε σε επαφή με… τη συριακή αντιπολίτευση στο πεδίο η οποία μας ζήτησε να διεξάγουμε αεροπορικές επιδρομές” είπε ο Πούτιν .

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι τρομοκράτες στη Συρία και πρόσθεσε πως χάρη σε αυτό μπορούν να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι όροι για λύση της κρίσης διά της πολιτικής οδού.