Τις αμαρτίες και τα εγκλήματα των κυβερνήσεων τα πληρώνουν οι λαοί

Σάνταμ Χoυσείν,Μπιν Λάντεν,Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί, Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος, FAS και άλλοι αιμοσταγείς ηγέτες  και οργανώσεις είναι τα δημιουργήματα  που βγήκαν από τα εργαστήρια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

και άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών προκειμένου να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές  χωρών που έχουν την ευλογία ή την κατάρα   να έχουν στα εδάφη τους  πετρέλαια, φυσικό αέριο  ή άλλα  χρυσοφόρα κοιτάσματα για τους εμπόρους  των μονοπωλίων.Στόχος επίσης ειναι το ξαναμοίρασμα της τράπουλας και οι σφαίρες επιρροής.

Η εθνική τραγωδία  με τους δεκάδες νεκρούς θύματα των αιμοβόρων τζιχαντιστών στο Παρίσι δεν είναι άσχετη με αυτόν τον πόλεμο  της τρομοκρατίας που για τέταρτη φορά τα τελευταία  χρόνια  γεννά τον τρόμο στους   λαούς της Γαλλίας, Βρετανίας,Ιταλίας Ισπανίας και εσχάτως της Ρωσίας με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στο όρος Σινά.Και  δυστυχώς στην ευαίσθητη Ευρώπη και των πέραν του Ατλαντικού χωρών  δεν είδαμε τον ίδιο θρήνο και τις εκδηλώσει συμπαράστασης για τα εκατοντάδες θύματα των ρώσων υπηκόων που επέστρεφαν χαρούμενοι  στην πατρίδα τους από το θέρετρο του Σιαρμ ελ Σέιχ.

Οι  Αμερικανοί  και  Ευρωπαίοι ηγέτες χωρών μελών του ΝΑΤΟ ουδόλως συγκινήθηκαν ή αντέδρασαν  όταν βγήκαν στη φόρα από θαρραλέους δημοσιογάφους και ερευνητές  τα άπλυτα των μυστικών συναντήσεων του Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν  με στελέχη της συριακής «αντιπολίτευσης» με επικεφαλής τον αιμοβόρο Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκτανί  σημερινό χαλίφι  του Ισλαμικού Κράτους.Σύμφωνα με τα απόρρητα που διέρρευσε ο Σνόουντεν -ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ- ο Μπαγκτανί είναι πράκτορας της CIA.

H Γαλλία πενθεί σήμερα 129 νεκρούς  και εκατοντάδες  τραυματίες από τα μεθοδευμένα τρομοκρατικά κτυπήματα  των τζιχαντιστών στην καρδιά του Παρισιού.Πολλοί γνωρίζουν και περισσότεροι προσπαθούν να παραγνωρίσουν, ή να αγνοήσουν    πως η Γαλλία από το 2013 εφοδιάζει τους ισλαμιστές της Συρίας με όπλα παντός τύπου, μέχρι και αντιαρματικούς πυραύλους MILAN.

Η Γαλλία παρέδωσε επιθετικά όπλα στους Σύρους ισλαμιστές για πρώτη φορά το 2012, παρά το ευρωπαϊκό εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2011, αναφέρεται στο βιβλίο με τίτλο “Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας” που κυκλοφόρησε στις 13 Μαΐου 2015

“Αρχίσαμε όταν ήμασταν βέβαιοι πως θα πήγαιναν σε σίγουρα χέρια. Για τα φονικά όπλα, ήταν οι υπηρεσίες μας που προχώρησαν στις παραδόσεις”, δήλωνε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στον συγγραφέα του βιβλίου (εκδόσεις L’Archipel”), Ξαβιέ Πανόν, στη διάρκεια μιας συνέντευξης τον Μάιο του 2014.Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, που ειδικεύεται σε διπλωματικά και στρατιωτικά θέματα, η Γαλλία παρέδωσε στους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες που πολεμούν εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, πυροβόλα διαμετρήματος 20 mm, βαρέα πολυβόλα διαμετρήματος 12,7 mm, εκτοξευτήρες ρουκετών, επιθετικά τυφέκια και αντιαρματικούς πυραύλους.Οι παραδόσεις, που ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2012, γίνονταν σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα και είχαν σκοπό περισσότερο να βοηθήσουν την «εξέγερση» παρά να έχουν έναν αποφασιστικό αντίκτυπο αλλάζοντας τον ρου του πολέμου, σύμφωνα με τον συγγραφέα. Μέχρι τώρα, η Γαλλία έχει παραδεχθεί επίσημα πως είχε παραδώσει στους περιβόητους  αντάρτες μόνο τα λεγόμενα μη φονικά όπλα (που δεν έχουν σκοπό να σκοτώσουν), αλεξίσφαιρα γιλέκα ή γυαλιά νυκτερινής όρασης.

Για αυτές τις μυστικές παραδόσεις “έπρεπε να έχουμε εγγυήσεις στον ύψιστο βαθμό“, δήλωσε στον ίδιο  συγγραφέα ένας μάρτυρας, υπό τον όρο της ανωνυμίας, κάνοντας λόγο για απάλειψη κάθε ίχνους προέλευσης των όπλων και για τη δημιουργία μίας πολιτικο-στρατιωτικής αλυσίδας που θα παρείχε “κάθε διασφάλιση ελέγχου και σίγουρου τελικού προορισμού”.

ΗΠΑ,Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Καντάρ , οι ολιγάρχες του Κουβέιτ είναι στη μακρά αλυσίδα των ενόχων  που εξόπλισαν και εξέθρεψαν τη Λερναία Υδρα της τρομοκρατίας  με στόχο την απομάκρυνση  του Σύρου  ηγέτη Μπασάρ Αλ Ασαντ  ή και την εξόντωση του ώστε να έχει το τραγικό τέλος  του Μουαμμάρ Καντάφι,  ή  του ορκισμένου φίλου τους και μετέπειτα εχθρού τους Σάνταμ Χουσέιν.

Είναι γνωστό πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πριν καιρό ήθελε να επιτεθεί στη Συρία παίζοντας το ίδιο φθαρμένο σενάριο για χημικά όπλα , όπως συνέβη και στην περίπτωση της Λιβύης.Οταν το πρόσχημα του κριθηκε διάτρητο τότε άλλαξε τακτική.

Το Ισλαμικό Κράτος (σουνίτες) ήταν η βασική  δύναμη αντιπολίτευσης, και η  κύρια αιχμή της ένοπλης «εξέγερσης» στη Συρία, στην οποία τόσο πολύ είχαν επενδύσει οι Αμερικανοί.Τα  εγκλήματα τους και οι αποτρόπαιες πράξεις του δεν ενοχλούσαν κανένα όσο οι «τζιχαντιστές» υπηρετούσαν το στόχο της ανατροπής του Άσαντ και δεν πατούσαν στα σύνορα της Ευρωπης και τη Αστερόεσσας.Σήμερα οι λαοί της Γηραιάς Ηπείρου πενθούν τον χαμό τόσων ψυχών στο όνομα του Αλλάχ.Οι δυτικοί ηγέτες ωστόσο έχουν ξεχάσει ότι αυτοί εξέθρεψαν εξόπλιζαν, εκπαίδευαν και χρηματοδοτούσαν αυτή  τη Λερναία Υδρα που τώρα έχει διεισδύσει και στα δικά τους σύνορα κατακρεουργώντας  τους ανυποψίαστους υπηκόους τους.

Η Ουάσιγκτον μέσω των συμμάχων της, Κατάρ, Τουρκία  και Σαουδική Αραβία, βοήθησε πολύπλευρα το στρατό του Ισλαμικού Κράτους που παρατάχθηκε στη Συρία απέναντι στην κυβέρνηση Άσαντ.

Ελάχιστοι ίσως θυμούνται  όταν τον Σεπτέμβριο του  2013 οι Σαουδάραβες άφηναν ελεύθερους τους θανατοποινήτες κρατούμενούς τους. Ένα υπόμνημα που ήρθε στη δημοσιότητα έκανε γνωστό πως οι ελεύθεροι πια θανατοποινήτες είχαν στρατολογηθεί στις δυνάμεις ενάντια στον Άσαντ στη Συρία, όπου μέσα σε αυτές περιλαμβανόταν και το Ισλαμικό Κράτος.

Οταν στι 28 Σεπτεμβρίου του 2015  ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν χαρακτήριζε «παράνομη και αναποτελεσματική  την βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Σύρους «αντάρτες» τους οποίους  αφού  εκπαίδευαν μετα εισχωρούσαν στο ISIS» κανένας δεν αντέδρασε.Ούτε και συγκινήθηκαν οι Ολάντ, Κάμερον,  Ερντογάν και οι άλλοι ένοχοι, όταν ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κατάγγελλε στις 13 Σεπτεμβρίου  ότι «οι ΗΠΑ γνωρίζουν τις ακριβείς θέσεις του ISIL αλλά δεν τους κτυπούν «σαν να υπάρχει μια σιωπηλή συμμαχία».

Τώρα που η Ευρώπη πενθεί θύματα  και βρίσκεται κάτω από τη σκιά του τρόμου των καμικάζι τζιχαντιστών, οι ηγέτες της, οι  αρχιτέκτονες και χρημτοδότες  δηλαδή του Ισλαμικού Κράτους ανακοινώνουν στον κόσμο ότι θα συνταχθούν στον “πόλεμο κατά των τρομοκρατών”.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα θύματα του πολέμου είναι οι λαοί της περιοχής, και της Ευρώπης που πληρώνουν ακριβά με το ίδιο τους το αίμα τις αμαρτίες και τα εγκλήματα των κυβερνήσεων τους.

Η τακτική του  “διαίρει και βασίλευε”, για τα δικά τους συμφέροντα, θα προκαλέσει δυστυχώς και άλλες σπονδές αίματος  και άλλες εκατόμβες νεκρών .Η μόνη ελπίδα είναι το ξύπνημα των λαών και ο ξεσηκωμός  για  την κατίσχυση μιας παγκόσμιας ειρήνης.