Είπαν το τελευταίο αντίο στην Εύη

Κηδεύτηκε σλημερα από τον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου η Ευη Θεοπέμπτου ιδυτικό στέλεχος των Οικολόγων .Στο επικήδειο του ο πρόεδρος του Κινήματος  Γιώργος Περδίκη, χαρακτήρισε  την Εύη Θεοπέμπτου ως
ένα ξεχωριστό άνθρωπο, μια στοργική μητέρα, πιστή σύζυγο, άρτια επιστήμονα, έμπιστη συνεργάτιδα και – για μας τους Οικολόγους – τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας παρουσίας.evi-theopemptou-770x439_c

Και συνέχισε:

«Ακούμε αυτές τις μέρες από τις διάφορες ανακοινώσεις, ότι η Εύη Θεοπέμπτου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Αυτό δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο. Ήταν ηγετική μορφή ανάμεσα στη μικρή εκείνη ομάδα, που από το Φθινόπωρο του 1995, πριν από είκοσι χρόνια δηλαδή, με βάση το σπίτι της – το ανώγειο της οδού Αγίου Δημητρίου 6 – ξεκίνησε αυτό το ωραίο και δύσκολο ταξίδι.

Η Εύη μας, ήταν και θα είναι, μια βάση αναφοράς για τη συλλογική μας συνείδηση. Σε αυτά τα είκοσι χρόνια περάσαμε μαζί πολλές δυσκολίες, τρικυμίες, προβλήματα, προκλήσεις. Δεν υποχώρησε ποτέ η Εύη Θεοπέμπτου, δεν έριξε την ασπίδα, δεν λιποτάκτησε. Ακόμα και η άγρια αρρώστια δεν κατάφερε να κάμψει την πίστη της σε αυτό που η ίδια δημιούργησε πριν από 20 χρόνια. Είχε απόψεις, προτάσεις, εισηγήσεις και είχε την ανωτερότητα μέσα από τον πόνο και τη βεβαιότητα του μοιραίου, να τις καταθέτει μέχρι πρόσφατα.

Σε αποχαιρετούμε αγαπημένη μας Εύη σήμερα, με πολύ πόνο και οδύνη. Κρατάμε το χαμόγελο σου, ως μήνυμα ελπίδας και αποφασιστικότητας, για να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους καιρούς που μας έρχονται, τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια και τα τέρατα βγήκαν παγανιά να κατασπαράξουν την ελπίδα, να τσακίσουν το δέντρο που φυτέψαμε μαζί πριν από είκοσι χρόνια.

Στον αγαπημένο μας συναγωνιστή Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, στον Ανδρέα και τον Γιώργο, στους γονείς της αγαπημένης μας Εύης και σε όλη την οικογένεια της, εκφράζω εκ μέρους όλων των μελών, φίλων και του προσωπικού του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ολόψυχα και εγκάρδια συλλυπητήρια.»