Πανωλεθρία υπέστησαν οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι- Τουρκία και ΗΠΑ συνεχίζουν τον βρόμικο ρόλο τους

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν κομβόι με τούρκους να παραδίδουν οπλισμό στους τζιχαντιστές ενω αμερικανικό Απάτσι «προστατεύει» απο αέρος αυτοκινητπομπή του ISIS από το Ιράκ να κατευθύνεται στη Συρία

 

CTev4wWWcAAMG2M

Από τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη του Συριακού στρατού και των συμμαχικών δυνάμεων στο Χαλέπι

Ρωσικά μαχητικά  βομβάρδισαν αργά χθες  με βόμβες διασποράς,Τούρκους  τη στιγμή που παρέδιδαν οπλισμό στους ισλαμιστές της al-Nusra μέσω του καταυλισμού- βάσης που είχαν δημιουργήσει στην περιοχή Ετμέχ, αφήνοντας έξι νεκρούς και δεκάδες άλλους  τραυματίες. Είναι  η δεύτερη φορά από τις αρχές του Οκτώβρη που  ρωσικά μαχητικά  είχαν  βομβαρδίσει ξανά  τέτοια σημεία παρομήθειας οπλισμού  στους Ισλαμιστές  με την Τουρκία να αποσιωπά  το γεγον΄ς για να μην εκτεθεί. Βίντεο-ντοκουμέντο που πρόβαλε το Syrian news   δείχνει αμερικανικό Apache να «προστατεύει» το δρόμο σε αυτοκινητοπομπή του ISIS από το Ιράκ με κατεύθυνση τη Συρία, την ίδια στιγμή που η Τουρκία παρέδωσε αντιαεροπορικά συστήματα στους ισλαμιστές ενώ δημοσίως δήλωνε  πως θέλει να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις και να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας στη Συρία! Mετά την πανωλεθρία που υπέστησαν οι ισλαμιστές του ISIS στο Χαλέπι, στέλνουν διαρκώς ενισχύσεις τόσο από τη Ράκκα όσο και από Ιράκ. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή των ισλαμιστών κατευθύνεται στη Συρία ενώ το Apache εμφανίζεται στο βίντεο στο 1.39! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταυλισμός που παραπονιούνται οι Τούρκοι πως βομβάρδισαν τα ρωσικά μαχητικά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ήταν στην πραγματικότητα κεκαλυμμένη βάση ανεφοδιασμού των Ισλαμιστών και είχε αντιαεροπορικά συστήματα που μόλις είχαν παραδώσει οι Τούρκοι στους ισλαμιστές της al-Nusra.
Πανηγυρισμοί  στη Συρία

Στο μεταξύ σε πανηγρισμούς ξεσπασε ο Συριακός λαός μετά την πληροφορία που μετέδωσε αργά χθες η συριακή τηλεόραση  ότι  ο συριακός Στρατός με τους συμμάχους του έσπασε τον αποκλεισμό της αεροπορικής βάσης Kuweires η οποία ήταν υπό πολιορκία από τους ισλαμιστές του ISIS από τον Δεκέμβριο του 2012 !Επίσης ο συριακός Στρατός έσπασε και την πολιορκία στο αεροδρόμιο Χαλεπίου από το ISIS. Πρόκειται για την πρώτη τεράστιας σημασίας νίκη η οποία πιστώνεται στην ρωσική παρέμαβση. Ρωσικά ελικόπτερα βομβάρδιζαν εδώ και μέρες ολόκληρη την περίμετρο του αεροδρομίου ενώ έστειλαν και στρατιώτες στην πρώτη γραμμή.

Κάτω από αυτή την εξέλιξη το ISIS αποσύρει τις δύναμεις του από το ανατολικό Χαλέπι καθώς ο συριακός Στρατός αποκτά τον έλεγχο στη Deir Hafer και ελέγχει και το στρατηγικής σημασίας χωριό Rasm Abdoud ενώ από χτες καέλαβε και το Sheikh Ahmad με αποτέλεσμα να επεκτείνει τον έλεγχο στους λόφους Tal Al-Ahmad.

 

Το κρατικό κανάλι της Συρίας  πρόβαλε αργά χθες  τους ι 300 και πλέον πολιορκημένους  για τρία χρόνια στρατιώτες του Συριακού στρτού  ενα  ξεσπούν σε δάκρυα χαράς με τον αρχηγό των δυνάμεων “Τίγρης” Συνταγματάρχη Suheil Al Hassan να χαιρετίζει τη μεγάλη νίκη ..

Ο συριακός Στρατός ενισχυμένος πλέον και από τις συμμαχικές δυνάμεις προχωρά ακάθεκτος τόσο σε Παλμύρα όσο και στη Darayya στη Δαμασκό και στη Ghouta ενώ προετοιμάζεται μεγάλη αντεπίθεση στη Χάμα.

Ήδη ανακαταλήφθηκαν τα χωριά Tell al-Sakhr, Grain Silos και Αl ‪‎Mughayr‬.

Πρωταρχικός στόχος αποτελεί η αεροπορική βάση στην Darayya η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθούν και εκεί δυνάμεις.

Η Ρωσία έχει ήδη μεταφέρει πέντε Mi -24 στην αεροπορική βάση Τiyas (T-4) στη Χομς και στην αεροπορική βάση Shayrat ώστε να προστατευτεί ο αυτοκινητόδρομος Μ5 που συνδέει Δαμασκό- Χομς.

Συμμαχικές  δυνάμεις μεταφέρθηκαν επίσης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα για να προετοιμαστεί η αντεπίθεση στο Morek.

Οι ισλαμιστές πανικόβλητοι προσπαθούν να κάμψουν την επέλαση του συριακού Στρατού στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πλέον “ανθρώπινες ασπίδες” ενώ έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά σε ολόκληρα χωριά.