Αρχισαν να ζητούν καντόνια και στις ελεύθερες περιοχές

 

Στα κατεχόμενα, ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων από το χωριό Βροΐσια της επαρχίας Λευκωσίας, σε γραπτή δήλωσή τους, εκφράζουν την ελπίδα για λύση του Κυπριακού με την συγκατάθεση των δύο κοινοτήτων.

Στην δήλωσή τους, αναφέρουν ότι οι Τ/κ που μετανάστευσαν και οι κληρονόμοι τους δεν μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στο χωριό που βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές και θέλουν αποζημίωση τόσο για τις περιουσίες τους όσο και για τη “θυματοποίησή” τους.b88a066c55eab9737c73b04fcc6006a1_L

Κατά το σύνδεσμο, αν το περιουσιακό μεταφερθεί σε ατομικό επίπεδο αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις για την ε/κ πλευρά αλλά ενδεχομένως να προκαλέσει την κατάρρευση της οικονομίας στα κατεχόμενα. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζουν, είναι σημαντικό το περιουσιακό να επιλυθεί μέσω “συμφιλίωσης των δύο κυβερνήσεων στη βάση ανταλλαγής”.

Σύμφωνα με το σύνδεσμο, αν δοθεί καντόνι στους Ε/κ στην Καρπασία, αναφέρουν, τότε περιοχή στα Βροϊσια όπου βρίσκονται ο Ξερόβουνος, Λιμνίτης, Αμμαδιές, Σελεμάνι, τα οποία “ανήκουν στους Τ/Κ θα πρέπει να καταστεί καντόνι για τους Τούρκους της Τηλλυρίας”.