Τον πλήρη έλεγχο σε Λατάκεια Χαλέπι πέτυχαν ο Συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις

Τον πλήρη  έλεγχο σε Λαττάκεια-Χαλέπι πέτυχε ο συριακός Στρατός μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις, τους Ιρανούς Φρουρούς και τη Χεζμπολάχ πετυχαίνουν ενώ κατάφεραν να ανοίξουν  το δρόμο Χαλεπίου-Khanasser-Ithriya και έστειλαν ενισχύσεις, τρόφιμα και εξοπλισμό στους κατοίκους .CTJXjEUWIAE_Qoq

Ο συριακός Στρατός ελέγχει πλέον 250 χλμ στο Χαλέπι και έχει μπει στην Ιντλίμπ.

Ταυτόχρονα, η ρωσική Αεροπορία προχώρησε σε αναδιάταξη των δυνάμεων της σε τουλάχιστον τρεις συριακές βάσεις καθώς θα ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για τον ολοκληρωτικό έλεγχομε την εκκαθάριση  των ισλαμιστικών θυλάκων σε Λαττάκεια και Χαλέπι .

CTC_fLxUwAAz4fO

Με τη διάνοιξη του δρόμου Χαλεπίου-Khanasser-Ithriya έστειλαν τρόφιμα και εξοπλισμό στους εγκλωβσμένους κατοίκους.

Παράλληλα, τα ρωσικά μαχητικά απομονώνουν τη Ράκκα καθώς τη βομβάρδισαν και κατέστρεψαν τις γέφυρες,  που ένωναν τα χωριά με την πόλη.

Δεκάδες ισλαμιστές σκοτώθηκαν στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Παλμύρα και σε Χομς ενώ ο συριακός Στρατός έπληξε τους τρομοκράτες σε Khan Shekhoun, al-‪‎Tamana‬’a, al-‪‎Qassabia‬ και ‎Skeik‬ στα προάστια της Ιντλίμπ και της Χάμα.

Ο συριακός Στρατός μαζί με τους συμμάχους του επέκτειναν τον έλεγχο τους στους λόφους γύρω από την πόλη Ghanam στη βορειοανατολική Λαττάκεια μετά από μια σειρά επιτυχημένων επιχειρήσεων και την εξόντωση μεγάλου αριθμού ισλαμιστών μαζί με τον εξοπλισμό τους.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πόλης Kafr Haddad στο νότιο Χαλέπι μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές από τις Harakat Nouriddeen Al-Zinki, Harakat Ahrar Al-Sham, Jabhat Al-Nusra και Liwaa Suqour Al-Sham οι οποίοι αποσύρθηκαν στην Dalameh, ανατολικά της Kafr Haddad.

Mε τον έλεγχο της Kafr Haddad, ο συριακός Στρατός ελέγχει 250 χλμ στο Χαλέπι ς ενώ μπαίνει και στη βορειοανατολική Ιντλίμπ για πρώτη φορά σε τρία χρόνια ελέγχοντας 25 χλμ στη πόλη Saraqib και 30 χλμ ανατολικά στις πόλεις al-Fou’ aa, Kafraya

Μαζί με την επιτυχία στην Ghammam, ο συριακός Στρατός ελέγχει και τα βουνά γνωστά ως “Jabal Bakdash.”

Παράλληλα, από χτες ο συριακός Στρατός απέκτησε τον έλεγχο σε τέσσερα χωριά δυτικά της πεδιάδας και συγκεριμένα στα χωριά Al-Kareem, Ramleh, Qabr Fidah, και Al-Ashrafiyah αφού διασφάλισαν την σημαντική πόλη της Safsafa χτίζοντας ένα προστατευτικό τείχος κατά μήκος της Λαττάκεια στα σύνορα με Al-Ghaab και Χάμα.

Επόμενος στόχος είναι να “καθαρίσουν” την πόλη Jisr Al-Shughour στην Ιντλίμπ για να είναι ασφαλή τα σύνορα με Λαττάκεια.

Mεγάλη επίθεση του συριακού Στρατού και των συμμάχων του με κάλυψη από Mi-24 βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παλμύρα και  προελαύνουν στην Al-Bayarat καθώς μεγάλο κονβόι μετέφερε ενισχύσεις στο αεροδρόμιο Τ-4 για την μεγάλη χερσαία επιχείρηση που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο.