EΥΡΩΚΟ:Χάνεται η αξιοπιστία και αμεροληψία του ΟΗΕ

Ο Εκπρόσωπος της Π. Ε. του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας την ενέργεια της Γραμματείας του ΟΗΕ να αφαιρέσει αναφορές στην Τουρκία από τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα για τους αγνοούμενους,  δήωε πω με τέτοιες συμπεριφορές χάνεται η αξιοπιστία και αμεροληψία του διεθνούς αυτού οργανισμού.Ανέφερε συγκεκριμένα :1690539
«Μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η ενέργεια της Γραμματείας του ΟΗΕ, να αφαιρέσει αναφορές στην Τουρκία, από δήλωση του Γενικού Γραμματέα για τους αγνοούμενους.
Αναμέναμε από τη Γραμματεία του ΟΗΕ να υπερασπιστεί την αλήθεια ότι είναι η Τουρκία που έδωσε την άδεια να ερευνηθούν παράνομες στρατιωτικές περιοχές στα κατεχόμενα για ύπαρξη χώρων ταφής αγνοουμένων.
Η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ υπέκυψε στις πιέσεις της Άγκυρας και άλλαξε την αρχική της ανακοίνωσης για τους αγνοουμένους, προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της Τουρκίας για τις μαζικές βασανιστικές δολοφονίες άμαχου πληθυσμού στην Κύπρο το 1974, από τον τουρκικό στρατό.
Με τέτοιες συμπεριφορές της Γραμματείας του ΟΗΕ χάνεται η αξιοπιστία και η αμεροληψία του διεθνούς Οργανισμού. Αν σε ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό θέμα ο ΟΗΕ υποκύπτει σε πιέσεις και κρύβει τις ευθύνες της Τουρκίας, τι θα γίνει με τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα που η Άγκυρα έχει μεγαλύτερα συμφέροντα;
Μπορεί ο ΟΗΕ να επιχείρησε να κρύψει τις ευθύνες της Άγκυρας αλλά δεν μπορεί να αλλάξει την αλήθεια ότι ο τουρκικός στρατός ήταν σφαγέας κυπρίων πολιτών και όχι εγγυητής της ασφάλειας τους και υλοποίησε ένα σατανικό σχέδιο ολοκληρωτικού ξεριζωμού του ελληνικού στοιχείου από τον βορρά της Κύπρου.
Από τα στοιχεία των ταυτοποιήσεων της ΔΕΑ είναι πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ο Τουρκικός στρατός εκτέλεσε βασανιστικά εκατοντάδες αιχμαλώτους πολέμου με μια σφαίρα στο κεφάλι. Δυστυχώς αυτές τις αλήθειες προσπαθεί να κρύψει η Τουρκία και σε αυτή την προσπάθεια της βρίσκει ανταπόκριση και από τη Γραμματεία του ΟΗΕ», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.

Ο κ. Αιντα να μην βλαστά εκεί που δεν τον σπέρνουν

Επίσης ο  Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έσπεν Μπάρθ Άιντα ότι δεν θα υπάρξει οικονομία υδρογονανθράκων χωρίς συνεκμετάλλευση και λύση, ανέφερε:
«Συνιστούμε στον κύριο Άιντα, να ασχοληθεί με την ουσία του κυπριακού που είναι η παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και η επί 40 χρόνια συνεχιζόμενη κατοχή μέρους των εδαφών της και να αφήσει κατά μέρος το φυσικό αέριο γιατί αυτό είναι στοιχείο έξω από τη διαπραγμάτευση που συντονίζει.
Ο κ. Άιντα καλά θα κάνει να αποφεύγει τις συγκεκαλυμμένες απειλές ότι δεν θα υπάρξει οικονομία υδρογονανθράκων χωρίς λύση, καλά θα κάνει «να μη βλαστά εκεί που δεν τον σπέρνουν» και θα κάνει και καλύτερα αν κρατήσει για τον εαυτό του την ιδέα του περί συνεκμετάλλευσης του φυσικού αερίου.
Το φυσικό αέριο ανήκει στο κράτος και στο σύνολο των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και είναι μια διάσταση που μπορεί να ενώσει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.
Η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρά στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου δημιουργώντας οικονομία υδρογονανθράκων για λογαριασμό όλων των νόμιμων πολιτών της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.