Aπαξιωτικές αιχμές Δ.Χριστόφια εναντίον Ν.Κατσουρίδη

 

Επανάλαβε  αναφορές  για τον τρόπο ζωής του,  για  <<ουισκούθκια

με διάφορους>> και ότι «δεν ιδρώνει στην καρέκλα…»

CE8FA58E32D186C6288DDD12C7342498Προσβλητικές αιχμές εναντίον ενός εκ των ηγετικών στελεχών του ΑΚΕΛ ,   Νίκου Κατσουρίδη, άφησε χθες ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Παύλο Μυλωνά Katsouridis Nicosστο τηλεοπτικό κανάλι ΜΕΓΑ (στη μεσημβρινή  εκπομπή )ο κ. Χριστόφιας σύγκρινε τον κ. Κατσουρίδη με τον εαυτό του για να καταδείξει ότι ο τελευταίος συμπεριφέρεται με τρόπο που προκαλεί τους ΑΚΕΛικούς, ενώ ο ίδιος (ο κ. Χριστόφιας ) δεν κάνει τέτοια πράγματα, που όπως άφησε να νοηθεί, είναι εκτός κομματικής ηθικής. Είπε επίσης ότι ο Νίκος Κατσουρίδης δεν ιδρώνει στην καρέκλα υπονοώντας ότι δεν είναι εργατικός και ότι πίνει ουίσκι με διάφορους, ενώ ό ίδιος ο κ Χριστόφιας δεν συμπεριφέρεται έτσι.

Απαντώντας συγκεκριμένα   σε ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τον τρόπο που βλέπει το Νίκο Κατσουρίδη ο κ. Χριστόφιας απάντησε ως ακολούθως:

<<Είπα ότι στο γυαλί, (σ.σ. εννοεί τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ) είναι ο καλύτερος μας. Αλλά από εκεί και πέρα είναι και κατά πόσον ιδρώνεις πάνω στην καρέκλα. Είναι και ο τρόπος ζωής σου που για τους εργαζόμενους μετρά πάρα πολύ. Είδετε με εμέναν καμιάν φοράν να κάθουμαι πούποτε τζιαι να πίννω ουϊσκάκια με διάφορους; Δεν με είδες ούτε άκουσες. Για τους ΑΚΕΛικούς είναι κακό ρε κουμπάρε! Τον ηγέτην τους οι ΑΚΕΛικοί τον θέλουν να είναι παράδειγμα προς μίμηση.>>Στην υπόδειξη του δημοσιογράφου  αν είναι κακό κάποιος να πίνει ουίσκι ο κ. Χριστόφιας είπε:«Ας πίννουν σπίτι τους όχι δημόσια»

Εξάλλου ο κ. Χριστόφιας κληθείς  να αναφερθεί στα όσα ακούγονται ότι παρεμβαίνει στα του ΑΚΕΛ και γα   τη σχέση που έχει με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού απάντησε ως εξής:

<< Θέλεις να κάνω εγώ παράπονο για την επαφή που έχει το ΑΚΕΛ μαζί μου; Διότι στο τέλος της ημέρας μπορεί να συμβαίνει το ανάποδον από αυτά  για τα οποία κατηγορούμαι. Δεν τον ενοχλώ τον Αντρον Κυπριανού. Αν θέλει να μου τηλεφωνήσει καλώς αν θέλει να με συμβουλευτεί καλώς . Δεν παρεμβαίνω με κανέναν απολύτως τρόπο.>>

Ο Δ Χριστόφιας στη συνέντευξη του είπε ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει οποιοδήποτε αξίωμα, αλλά θα παραμείνει ενεργός ΑΚΕΛιστής. Είπε επίσης μεταξύ άλλων ότι αυτή την περίοδο στρέφεται στη συγγραφή της αυτοβιογραφίας του η οποία θα είναι άκρως αποκαλυπτική

Πάντως μέχρι αργά χθες δεν υπήρξε καμιά δημόσια  αντίδραση από πλευράς Νίκου Κατσουρίδη σε αυτές τις δηλώσεις, οι οποίες έδωσαν αφορμές για διάφορα σχόλια ανάμεσα στην κοινή γνώμη.