Εκτροπές πτήσεων από Σιαρμ ελ Σέϊχ προς Κύπρο

Δεκάδες πτήσεις από το Σιαρμ Ελ Σέϊχ,με Βρετανούς τουρίστες, έχουν πάρει οδηγίες για εκτροπή προς Λάρνακα, μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.sar

`Όπως μεταδίδεται, χιλιάδες Βρετανοί , που βρέθηκαν στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, αναμένουν να αναχωρήσουν άρον άρον μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με το ρωσικό Airbus.

Mε βάση την πληροφόρηση που υπάρχει, η Βρετανία προγραμματίζει την αναχώρηση συνολικά 29 αεροσκαφών για επαναπατρισμό των τουριστών, ωστόσο η Πολιτική Αεροπορία στο Καϊρο ανακοίνωσε ότι μόνο οκτώ πτήσεις θα αναχωρήσουν σήμερα.

Η εταιρεία Monarch έστειλε πέντε αεροσκάφη από τη Βρετανία ωστόσο μόνο τα δύο αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στη Βρετανία σήμερα. `Αλλα δύο αεροσκάφη είναι καθηλωμένα στο έδαφος ενώ πέμπτο αεροσκάφος πήρε οδηγίες για εκτροπή προς Λάρνακα. Μεταδίδεται επίσης ότι και δύο αεροσκάφη της Thomson Airways φαίνεται να έχουν λάβει οδηγίες για να πετάξουν προς Λάρνακα.

Σε ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη βρετανική Κυβέρνηση και καταβάλλεται προσπάθεια για να καταρτιστεί πρόγραμμα αναχωρήσεων για το Σαββατοκύριακο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 20,000 Βρετανοί τουρίστες βρίσκονται στο δημοφιλές θέρετρο και αναμένουν να επιστρέψουν. Λόγω των μέτρων ασφαλείας, επιτρέπεται μόνο η μεταφορά αποσκευών χειρός.