Υπάκουσε στις υποδείξεις της Αγκυρας ο ΓΓ. του ΟΗΕ

Το μακρύ χέρι της Αγκυρας έφτασε μέχρι της Γραμματεία των Ην.Εθνών και πέτυχε να αλλάξει το περιεχόμενο της χθεσινής   δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού Μπαν Γκι – μουν, με την οποία καλωσόριζε την επιβεβαίωση από μέρος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφάpowadana1Ακιντζί ότι η Τουρκική Δημοκρατία συμφώνησε επίσημα να παράσχει στις ομάδες εκταφών της Επιτροπής Αγνοουμένων πρόσβαση σε 30 περιοχές όπου υπάρχουν υποψίες ότι είναι χώροι ταφής, στη βόρειο Κύπρο.
Στη νέα αναφορά δεν γίνεται καμία μνεία στην Τουρκία, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, απαίτησε η Αγκυρα, η οποία προέβη σε διαβήματα προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση, “ο ΓΓ καλωσορίζει την επιβεβαίωση από μέρος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι οι ομάδες εκταφών της Επιτροπής Αγνοουμένων θα έχουν πρόσβαση σε 30 περιοχές όπου υπάρχουν υποψίες ότι είναι χώροι ταφής, στη βόρειο Κύπρο. Ο ΓΓ είναι ενθαρρυμένος από τα βήματα που ελήφθησαν για οικοδόμηση πίστης και εμπιστοσύνης μεταξύ της ε/κ και τ/κ κοινότητας, καθώς οι δύο πλευρές ξεκίνησαν εντατικές συνομιλίες αυτό το μήνα. Τα Ηνωμένα Εθνη παραμένουν δεσμευμένα στην υποστήριξη των ηγετών των Ε/κ και των Τ/κ στις συνομιλίες που στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο».