Το απόλυτο κατάντημα … «ευχαριστούν» κι΄ από πάνω τον τουρκικό στρατό

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Εμελλε να τα ακούσουμε και αυτά. Να τρέχουν ασθμαίνοντας να ευχαριστούν και από πάνω  τον τουρκικό στρατό κατοχής επειδή εδέησεν μετά από 41 χρόνια να επιτρέψει να γίνουν εκταφές σε 30 σημεία κατεχόμενης κυπριακής γης που θεωρεί δική του, για την ανεύρεση λειψάνων αγνοουμένων.Και αφού πρώτα κούρσεψε, λεηλάτησε και δολοφόνησε χιλιάδες αμάχους και μαχόμενους  και κρύβει τεκμήρια για τα απειράριθμα  εγκλήματα πολέμου και μαζικούς τάφους που μετακίνησε για να μην βρεθούν ποτέ,  ο τουρκικός στρατός είπε να ρίξει ακόμα ένα βεγγαλικό ως μέτρο οικοδόμησης  εμπιστοσύνης μέχρι νεωτέρας που θα εμφανιστεί με χερότερο πρόσωπο και με νέες ταπεινωτικές αξιώσεις .

Και έκαναν χαρές και πανηγύρια τα θύματα,  γιατί η Τουρκία είπε το «ναι» δια στόματος του κατοχικού ηγέτη  Μουσταφά Ακιντζί.

powadana1

Αυτούς να κοιτάζουν πρώτα όσοι σπεύδουν να ευχαριστούν την Τουρκια για την «φιλευσπλαχνία»  της.

Πρώτη   η  κυπριακή Κυβέρνηση η οποία έσπευσε να χαιρετίσει την «ευσπλαχνία» του τουρκικού στρατού. Στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται: “η κυπριακή Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του τουρκικού στρατού, να επιτρέψει πρόσβαση για εκσκαφές σε 30 σημεία εντός των λεγόμενων στρατιωτικών ζωνών στα κατεχόμενα, ως ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων”.
Αφού χαρακτηρίζει  ως « θετική αυτή την εξέλιξη, επισημαίνει: «αναμένουμε και ευελπιστούμε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει και σε άλλα βήματα προς την κατεύθυνση της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων και πιο συγκεκριμένα στην παροχή απρόσκοπτης πρόσβασης στα αρχεία του τουρκικού στρατού, καθώς επίσης και στην ανεύρεση χώρων ταφής, όπου μετακινήθηκαν οστά».

Ακολούθησαν δηλώσεις των εκπροσώπων κομμάτων, κάποιοι με πιο ήπιο ύφος  και κάποιο άλλοι ευθυγραμμισμένοι με την ρητορική της κυβέρνησης  εκφράζοντας μάλιστα  «και μεγάλη ικανοποίηση για την άδεια που έδωσε ο τουρκικός στρατός».

Τέλευταίος  και χειρότερος  ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ο οποίος αφού πρώτα έσπευσε να χαιρετίσει τη στάση της Τουρκίας άλλαξε εντός 24 ωρών  τη φρασεολογία της ανακοίνωσης του υπακούοντας στις πιέσεις  της Αγκυρας  ώστε να σβηστεί από κάθε γραμμή  το όνομα  και η πολιτική ταυτότητα του μεγάλου θύτη.Της Τουρκίας. Ετσι απαλείφθηκε  με νεώτερο ανακοινωθέν οποιοσδήποτε υπαινιγμός για ανάμειξη της Τουρκίας στο μεγάλο πρόβλημα των αγνοούμένων και είσπραξε τις ευχαριστίες  το κατοχικό καθεστώς  για την «καλή του θέληση»

Δυστυχώς ο εθισμός στην κατοχή  εχει οδηγήσει αρκετούς πολιτικούς σε εθνοκτόνα  τύφλωση και επικίνδυνη έλλειψη πολιτικής διορατικότητας για τις μεθοδευσεις και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Οι αγνοούμενοι δεν είναι απλοί αριθμοί.Είναι οι συμπολίτες μας που έπεσαν στην παγίδα της μεγαλύτερης προδοσίας που έγινε ποτέ  σε τούτο τον αιώνα και σε τέτοιας μικρής έκτασης  νησί όπου συγκεντρώθηκαν οι πιο θανατηφορες δυνάμεις της διεθνούς σκακιέρας  (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Βρετανία Τουρκία , οι χούντες της Ελλάδας και η 5η φάλαγγα της ακροδεξιάς ) για να ριμαξουν και να διαμελίσουν ένα ανυπεράσπιστο νησί.

Οι αγνοούμενοι ειναι τα αδέλφια και τα παιδιά μας. Είναι ο γιος , ο αδελφός, η μητέρα του γείτονα μας, ο συμμαθητής μας στο διπλανό θρανίο. Είναι το βρέφος  που προτού ανοίξει τα ματάκια του, του τα εκλεισαν οι μεχμετζίκ με τη βία.Είναι η επίσημη αγαπημένη του αδελφού μας που αφού την βίασαν οι αιμοσταγείς Αττίλες την δολοφόνησαν.

Οσοι πολιτικοί  αναφέρονται στο δράμα των αγνοουμένων προτού αρχίσουν τις ευχαριστίες  προς το   μεγάλο θύτη ,  πρέπει πρώτα να κοιτάζουν τις φωτογραφίς που πάγωσαν στο χρόνο.Που απαθανατίζουν τα τραγικά πρόσωπα  εκείνων που χάθηκαν μεσα στη θύελλα της προδοσίας και της ασύγνωστης συνωμοσίας σε βάρος της Κύπρου και του λού  της.

Οσοι πάλιν  συνωστίζονται σε αμφιβόλου δράσης  των λεγόμενων Μη κυβερνητικών οργανώσεων και επιτίθενται σε  όσους θυμούνται  και επιμένουν  στην ενοχή και στον στιγματισμό της Τουρκίας για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε,  κατηγορώντας τους  οτι  «καλλεργούν το μίσος με μια ρητορική που δεν άλλαξε από το 1974» , ας  πούν στον κόσμο ,πόσο άλλαξε από τότε η Τουρκία.Ποιά μέτρα καλής θέλησης έχει κάνει  από τότε μέχρι σημερα για να δικαιούται την αποενοχοποίηση από τα μεγάλα της εγκλήματα;

Τα στοιχεία είναι καταθλιπτικά . Από σύνολο 2001 αγνοουμένων  μέχρι  σημερα  αναγνωρίστηκαν τα λείψανα ή μέρος των λειψάνων  μόνο 614 αγνοουμένων, (469 Ε/κ και 145 Τ/κ ).Τα υπόλοιπα ίσως περάσουν άλλα τόσα χρόνια ή μέχρι να πεθάνει και ο τελευταίος γονιός  ή συγενής  που περιμένει 41 χρόνια να μάθει για την τύχη του αγαπημένου του παιδιού.

Το απόλυτο κατάνημα είναι να ευχαριστείς  τον φονιά που δεν πρόλαβε να σε δολοφονήσει  και σκότωσε μόνο το γείτονα σου.