Τα έβαλε με την Καλογήρου ο Βγενόπουλος

Τη διεξαγωγή ανάκρισης σε σχέση «με τη διάπραξη από την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου των ποινικών αδικημάτων της παραμέλησης υπηρεσιακού και της κατάχρησης εξουσίας», ζητά από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο Ανδρέας Βγενόπουλος.Βγενόπουλος-300x289

Ο κ. Βγενόπουλος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη σχετική επιστολή, ημερομηνίας 25 Απριλίου του τρέχοντος έτους, καθώς και αλληλογραφία με την ίδια την κ. Καλογήρου.

Στην επιστολή του προς τον κ. Κληρίδη, την οποία κοινοποιεί και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Βγενόπουλος υποστηρίζει ότι η κ. Καλογήρου δεν προέβη «ως όφειλε», όπως σημειώνει, σε σχετικές έρευνες των δηλώσεων του πρώην Προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας Μιχάλη Σαρρή αναφορικά με εκδήλωση ενδιαφέροντος από αριθμό αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών περιλαμβανομένου του ρωσικού ομίλου VTB για την αύξηση κεφαλαίου της Λαϊκής Τράπεζας, τις οποίες σε κατοπινές του δηλώσεις είτε στην εφημερίδα «Χαραυγή», είτε κατά την παρουσία του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών αναίρεσε.

Με βάση την αλληλογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα, ο κ. Βγενόπουλος με προηγούμενη επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ημερομηνίας 27 Ιανουαρίου 2014, είχε επιστήσει την προσοχή του Γενικού Εισαγγελέα αναφορικά με δηλώσεις της κ. Καλογήρου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αλήθεια», με το ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο διάπραξης των ποινικών αδικημάτων της παραβίασης της υποχρέωσης προς εχεμύθεια και προς τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου.

Στην αλληλογραφία, περιλαμβάνεται και επιστολή της κ. Καλογήρου προς τον κ. Βγενόπουλο, με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2014, με την οποία ζητείται η προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων αναφορικά με τις δηλώσεις Σαρρή για «αξιόπιστους στρατηγικούς επενδυτές» καθώς της VTB για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Λαϊκής Τράπεζας.

Σε απαντητική επιστολή προς την κ. Καλογήρου, που απεστάλη σήμερα, και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, ο κ. Βγενόπουλος αμφισβητεί κατά πόσον η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπορεί να ασκήσει με «στοιχειώδη επάρκεια και αμεροληψία» τα καθήκοντά της ή αν η επιστολή που του είχε αποστείλει αποτελεί «προσπάθεια να καλυφθείτε νομικά κατόπιν αιτήματος της MIG προς τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει διάφορα ποινικά αδικήματα που πιθανόν να έχετε διαπράξει».

Σημειώνοντας ότι ο ίδιος πέραν από την επιστολή, είχε καταγγείλει επανειλημμένα προφορικώς στην κ. Καλογήρου το θέμα κατά το β` εξάμηνο του 2012 και προσθέτει: «Συνεπώς το να έρχεσθε δύο περίπου έτη αργότερα και να ζητάτε από μένα συγκεκριμένα στοιχεία είναι σχεδόν αδιανόητο». Παραπέμπει την κ. Καλογήρου στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω στοιχεία.