Στην Τουρκία ο Τσίπρας εντός του Νιόβρη

Ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου ότι αποδέχεται την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την newego_LARGE_t_1101_54594025_type12713Τουρκία, και μάλιστα διευκρίνισε ότι ήδη διευθετούνται ,δια της διπλωματικής οδού, οι ημερομηνίες έτσι ώστε, κατά το Μαξίμου, το ταξίδι να γίνει ‘σχετικά άμεσα’.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε ο ίδιος με τον κ. Νταβούτογλου για να τον συγχαρεί για την νίκη του κόμματός του στις εκλογές της Κυριακής. Επίσης, όπως αναφέρει Δελτίο Τύπου από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Τσίπρας επισήμανε στον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα και η Τουρκία, ειδικά στις συνθήκες περιφερειακής έντασης που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, να διατηρήσουν ανοιχτούς διπλωματικούς διαύλους.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η πρωθυπουργική ανακοίνωση, οι δύο άνδρες συζήτησαν τηλεφωνικά και για το προσφυγικό πρόβλημα το οποίο, σύμφωνα με πηγές, θα βρεθεί στο επίκεντρο στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες μεταξύ των Πρωθυπουργών όταν συναντηθούν στη Τουρκία.

Επ’ αυτού, το Μαξίμου αναφέρει ότι ό Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε στον κ. Νταβούτογλου την αποδοχή της πρόσκλησης που ο Τούρκος Πρωθυπουργός του είχε απευθύνει στην Νέα Υόρκη, προκειμένου να επισκεφθεί την Τουρκία.

Ήδη, υπογραμμίζεται, υπάρχει διερεύνηση των ημερομηνιών για το ταξίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.