Γ.Ομήρου:Προϊόν φόβου και ανασφάλειας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία

Προϊόν του κλίματος φόβου, ανασφάλειας και βαθύτατου διχασμού της κοινωνίας που καλλιέργησε μεθοδευμένα και συστηματικά ο Ταγίπ Ερντογάν

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥ – 20ΧΡΟΝΑ ΜΕΛΑΘΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΟΚΑ

χαρακτηρίζει σε δήλωση του το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, υποδεικνύοντας πως θα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση του αυταρχισμού και της απολυταρχίας και εμπέδωση ενός καθεστώτος κατ’ επίφαση δημοκρατικού που θα ρέπει συνεχώς προς τον ολοκληρωτισμό.

Στη δήλωσή του, ο κ. Ομήρου επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές στην ΕΕ, κάνοντας λόγο για πολιτικές ανοχής και θωπείας προς την Τουρκία. Σε ό,τι αφορά την τουρκική στάση στο Κυπριακό, ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι δεν πρέπει να αναμένεται ουσιώδης μεταβολή της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής.

«Καθήκον μας είναι η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για παρεμπόδιση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, όσο αρνείται να εκπληρώσει τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις» τονίζει, υποδεικνύοντας ότι αυτός είναι ο βασικός μοχλός πίεσης που διαθέτει η Κύπρος για να τίθεται συνεχώς η Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της, για τη συνεχιζόμενη επιδρομική της συμπεριφορά με την κατοχή του 37% των ευρωπαϊκών εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.