Οι ισλαμιστές έβαλαν Αλαουίτες σε κλουβιά ως ανθρώπινες αλυσίδες

Δεν έχουν  τέλος οι  βαρβαρότητες και οι θηριωδίες των ισλαμιστών στη Συρία . Σε μια κίνηση που καταδεικνύει την απελπισία τους και τις μεγάλες απώλειες τους  οι ισλαμιστές του FSA και της “Jaysh al-Islam” στην ανατολική Ghouta  απήγαγαν Αλαουίτες και τους έβαλαν CSuKBltUAAA_SkTσε κλουβιά  μετατρέποντας τους σε “ανθρώπινες ασπίδες”  προκειμένου να γίνουν στόχοι των ρωσικών  βομβαρδισμών.

Η Ρωσία απάντησε προκαλώντας νέες απώλειες στους Ισλαμιστές . Tαυτόχρονα, ο συριακός Στρατός με τη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις NDF μαζί με την πολιτοφυλακή των ιρακινών συνέχισαν την επέλαση τους στο Χαλέπι όπου απελευθέρωσαν ακόμη δυο χωριά από τους ισλαμιστές.

Η Χεζμπολάχ έπαιξε τον πιο ουσιαστικό ρόλο στην επιχείρηση αυτή καθώς έσπασε τις γραμμές άμυνας των ισλαμιστών στο χωριό Tal Dadeen και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του στρατηγικού υψώματος με τους ισλαμιστές να αποσύρονται πλήρως.CSuKBq1UsAAGk9T

Μετά την κατάληψη του Tal Dadeen και του Shalash οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο και οι ισλαμιστές αποσύρθηκαν.

Συνολικά ο συριακός Στρατός με τους συμμάχους του έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε πάνω από 50 χλμ εδάφους στο νότιο Χαλέπι.

Παράλληλα ο συριακός Στρατός κατέλαβε την στρατηγική πόλη της Ghannam στα βουνά των Τουρκμένων στη βόρεια Λαττάκεια με τα Mi-24 να τους ανοίγουν τον δρόμο.

Ο συριακός Στρατός θα επικεντρωθεί τώρα στο υπόλοιπο του εδάφους του Jabal Turkmen που είναι υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών με επίκεντρο την πόλη Al-Rabi’yah που θεωρείται το αρχηγείο του FSA.

To ISIS σόκαρε τον συριακό Στρατό στη δυτική Συρία όταν κατέλαβε πολλά στρατηγικά υψώματα διαφεύγοντας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και επιτέθηκε στη πόλη της Al-Safira στην ανατολική Χάμα όταν η αμμοθύελα σκέπαζε τον αυτοκινητόδρομο Khanasser-Ithriya που οδηγεί στην επαρχιακή πρωτεύσουσα στο Χαλέπι.CSuKBq8VEAA_uW7

Το ISIS κατέλαβε 9 χλμ εδάφους και παραλίγο να μπει στην Al-Safira ενώ απέκτησε και τον έλεγχο της ερημικής πόλης Maheen στην ανατολική Χομς.

Με το ISIS να έχει τον έλεγχο της Maheen και της Al-Quraytayn στην ανατολική Χομς έχει προσεγγίσει την στρατηγική πόλη Sadad που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκός-Χομς.

Η Sadad είναι μια χριστιανική πόλη με 4.000 εξοπλισμένους κατοίκους.