Τουρκία: Ο στρατός εμπόδισε ευρωβουλευτές της Αριστεράς να μπουν σε εκλογικό κέντρο στο Ντιγιάρμπακιρ

 

Ένταση προκλήθηκε σε ένα κέντρο στο Ντιγιάρμπακιρ όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στην ομάδα της αριστεράς του ευρωκοινοβουλίου στην οποία συμμετέχει ως παρατηρητής και ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου να εισέλθουν στην αίθουσα όπου διεξαγόταν 220px-Takis_Hadjigeorgiou_MEP_1 η εκλογική διαδικασία.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ ο οποίος είναι προσκεκλημένος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP ως παρατηρητής μαζί με άλλους ευρωβουλευτές της ομάδας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι αξιωματικός του στρατού τους είπε ότι δεν μπορούν να μπουν στο εκλογικό κέντρο επειδή δεν είναι Τούρκοι πολίτες.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής είπε ακόμη ότι έξω από τα εκλογικά κέντρα του Ντιγιάρμπακιρ τα οποία επισκέφθηκαν υπάρχουν τανκς και άντρες του στρατού οπλισμένοι. Κόσμος με τον οποίο συνομίλησαν τους είπε ότι λόγω αυτής της εικόνας αισθάνονται φόβο να πάνε στα εκλογικά κέντρα να ψηφίσουν.

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες υπήρχε μέχρι πρόσφατα απαγόρευση κυκλοφορίας και μάχες μεταξύ του PKK και του στρατού.
Στην Τουρκία βρίσκονται επίσης ως παρατηρητές και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυρικάκος Χατζηγιάννης και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.