Συρία: Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών η πόλη Μαχίν


Ομάδα ακτιβιστών που συλλέγει πληροφορίες από το συριακό έδαφος αναφέρει πως οι τζιχαντιστές της ISIS πήραν τα ξημερώματα τον έλεγχο της πόλης Μαχίν, στην περιφέρεια της Χομς.7BEF7A1BCFCBD507966C0FF3E067B20C

Παράλληλα, η Άγκυρα ανέφερε πως μαχητικά Τουρκίας και ΗΠΑ προχώρησαν σε πλήγματα εναντίον θέσεων της ISIS που κατέληξαν στο θάνατο πάνω από 50 τρομοκρατών  της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ομάδα «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που συλλέγει πληροφορίες από τον εμφύλιο, η ISIS εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των δυνάμεων του συριακού στρατού στην περιοχή της Μαχίν και πήραν τον έλεγχό της το πρωί της Κυριακής.

Στην επίθεση, σύμφωνα με τις αναφορές, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50 στρατιώτες.

Η κατάληψη της πόλης φέρνει την ISIS πιο κοντά στον οδικό άξονα που συνδέει τη Δαμασκό με την πόλη της Χομς και τις υπόλοιπες περιοχές στα βόρεια.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν και στα περίχωρα του κοντινού Σαντάντ, ο πληθυσμός του οποίου είναι κυρίως χριστιανικός.

Επιδρομές ΗΠΑ και Τουρκίας

Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε επίσης το πρωί της Κυριακής πως επιδρομές τουρκικών και αμερικανικών μαχητικών κατέληξαν στο θάνατο «πάνω από 50» μαχητών της ISIS στη Συρία.

Τα πλήγματα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τουρκικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται από την πλευρά του το Reuters, σημειώθηκαν το Σάββατο.

Τα τουρκικά μαχητικά που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις έπληξαν οκτώ στόχους κοντά στην συροτουρκική μεθόριο, πέραν του τουρκικού Κιλίς.