Ο Σ.Βέργας αναστέλλει τη συμμετοχή του στη διοίκηση του Δήμου Πάφου

Την αναστολή της συμμετοχής του στη λειτουργική και διοικητική διαδικασία του Δήμου Πάφου αποφάσισε ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του.Vergas-savvas

«Σήμερα, αναφέρει ο Δήμαρχος Πάφου, μετά από ώριμη και βασανιστική σκέψη και στην προσπάθεια μου να βοηθήσω στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων, αλλά και να μην δώσω την ευκαιρία στον οποιοδήποτε να αφήσει να αιωρούνται σκιές για ενδεχόμενη παρέμβαση στην όλη διερευνητική και ανακριτική πορεία, αλλά και για να μην επηρεάζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο Δήμος Πάφου, αποφάσισα αυτόβουλα να αναστείλω τη συμμετοχή μου από τη λειτουργική και διοικητική διαδικασία του Δήμου.

»Η απουσία μου από τα καθήκοντα μου, προσθέτει στην ανακοίνωση του, θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, μη αποκλειόμενης περαιτέρω χρονικής επέκτασης της.

Κατά την περίοδο απουσίας και μη άσκησης των καθηκόντων μου, όσο αυτή διαρκέσει, συνέχισε, δεν θα λαμβάνει την αντιμισθία του ως Δημάρχου, η οποία θα παραμείνει στα ταμεία του Δήμου για να χρησιμοποιηθεί όπως αποφασίσει το Δημοτικό συμβούλιο.

“Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πόλη της Πάφου δεν είναι κάτι που χαροποιεί κανένα συμπολίτη μας, πόσο δε το άτομο μου, που από το 2001 ηγούμαι και εκπροσωπώ τη πόλη μας”, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Βέργας.

Χωρίς, όπως ανέφερε, για καθαρά διαδικαστικούς αλλά και νομικούς λόγους, με τη δημόσια του αυτή παρέμβαση να υπεισέλθει στην ουσία των υποθέσεων, όπου είναι εμφανές – υποστηρίζει – πως κάποιοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν, ο κ. Βέργας μέσω της ανακοίνωσης του διαβεβαιώνει τους συμπολίτες του και ειδικότερα τους δημότες της πόλης, πως όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε με αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης προς αυτούς, με γνώμονα πάντοτε και μόνο την προώθηση – όπως είπε- των συμφερόντων της πόλης και επαρχίας Πάφου.

Η εμπλοκή μου στα κοινά, σημειώνει, είχε ένα και μοναδικό στόχο, να βγει ο Δήμος και η Επαρχία από την αφάνεια και να σταματήσουν να παίζουν το ρόλο του φτωχού συγγενή και κομπάρσου στην ανάπτυξη και πρόοδο αλλά και να μετατραπεί η Πάφος από ουραγό σε πρωτοπόρο και οι κάτοικοι της να νοιώθουν αλλά και να είναι υπερήφανοι για την πόλη και επαρχία τους.

Επανααλμβάνει , τέλος, ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς.

“Η συγκεκριμένη ενέργεια και απόφαση μου”, προσθέτει ο κ. Βέργας, “στόχο έχει να μην επηρεαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο Δήμος της Πάφου και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας για πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων” κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος προσωπικά – όπως είπε- πρώτα από όλα, αλλά και η ίδια η κοινωνία.

Ο κ. Βέργας έχει κοινοποιήσει την απόφαση του και στην Ένωση Δήμων.