ΠτΔ: «Δεν αναμένεται να περατωθούν οι συνομιλίες το Νοέμβριο»

Παραγωγική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι εντός Νοεμβρίου θα εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θα εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες τον Νοέμβριο και ότι θα συζητηθούν τα εκκρεμούντα θέματα και το περιουσιακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθεται σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, Λευκωσία 30 Οκτωβρίου 2015.

Ερωτηθείς για τη σημερινή συνάντηση και κατά πόσο οι συνομιλίες «μπαίνουν στα βαθιά» το Νοέμβριο, είπε ότι «κατ’ αρχήν να πω ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και έχει αποφασιστεί να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες με έξι συναντήσεις το Νοέμβριο, προκειμένου να εξεταστούν, όχι μόνο το περιουσιακό, αλλά και τα εκκρεμούντα θέματα”.

“Δεν σημαίνει ότι εντός Νοεμβρίου θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι θα περατωθούν οι διαπραγματεύσεις κατά τρόπο που να οδηγηθούμε σε μια λύση. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα, αν υπάρξει και η καλή θέληση από την άλλη πλευρά. Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό που θέλω να πω είναι ότι ήταν μια καλή, παραγωγική συνάντηση», κατέληξε ο Πρόεδρος.